19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePorci multi si ieftini

Porci multi si ieftini

In tirgul saptaminal din Slatina de pe strada Tudor Vladimirescu, porcii au fost vinduti ieri in functie de greutate si de virsta.

Anisoara Turlica, din comuna Brincoveni, vindea purceii de cinci saptamini cu 700.000 – 800.000 de lei, fiind cei mai ieftini din tirg. Marin Albu, tot din Brincoveni, avea la vinzare un grostei de 80 de kilograme.

„Am plecat de acasa sa-l dau cu trei milioane jumate, da’ cred ca o sa mai las la pret ca vazui porci mai grasi ca al meu si aveau acelasi pret“, a spus acesta. Alt satean facea reclama porcului care se zbatea intr-o caruta: „Hai la baiatu’, ca sa-i iei matu’! Numai acum – cinci milioane de lei!“. Linga el, un barbat se tocmea cu un taran care tinea la pret: „Hai, bre, ce tot ii dai acolo cu patru milioane! Uite aici trei milioane jumate, bine?“.

Cresterea unui porc – o afacere proasta

Majoritatea taranilor care erau ieri in tirgul saptaminal de la Slatina erau nemultumiti de felul in care se vindeau porcii. In opinia acestora, cresterea unui porc este pierdere de timp.

„Zici sa cresti unu-doi porci sa-i vinzi la sfirsitul anului, da’ se merita? Cita munca e sa-i ingrijesti numai noi stim! Ca sa fie bun, trebuie sa-i dai sa manince! Si cind vii la tirg sa-l vinzi, vezi ca nu ti-l cumpara nimeni daca tii de pret! Pai cum sa vinzi un porc de o suta de kile cu trei milioane de lei? Asta e bataie de joc! La noi nu se gindeste nimeni! Noi cu ce sa traim?!“, spunea suparata Rodica Soroiu, din comuna Crimpoia.

Ion Nedelea, din Morunglav, era de alta parere. Acesta vinduse un grasun de 180 de kilograme cu sase milioane de lei. „Am nimerit unu’ cu bani, d-aia scapai repede de porc. Dar l-am si hranit! Ii dadeam de cinci ori pe zi sa manince. De-abia l-am adus pina aci“, a spus Ion Nedelea satisfacut. Mai avea de vinzare doi grasuni mai mici, dar voia sa-i vinda cu 4,5 milioane. Petre Pirvan, din comuna Coteana, a avut cel mai mare grostei din tirg. Acesta cerea pe un porc de 250 de kilograme 13.000.000 de lei, insa clientii au admirat grasunul. In tirg, un vitel de 80 de kilograme a costat intre 5.000.000 si 7.000.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS