13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Albeni - Gorj, s-au inventat barul cu pat si fuga de sub nasul inspectorilor OJPC

La Albeni – Gorj, s-au inventat barul cu pat si fuga de sub nasul inspectorilor OJPC

• Barmanita dormea in aceeasi incapere cu soarecii • Vinzatoarea din barul Gesco Prod Impex SRL Albeni a profitat de un moment de neatentie al inspectorilor OJPC, a inchis unitatea si a rupt-o la fuga • Pentru ca angajata a impiedicat controlul, firma va primi o amenda de 100 de milioane de lei

Trei baruri din incinta Minei Albeni au fost inchise ieri-dimineata de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj. Controlul s-a desfasurat in colaborare cu ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Fiscale si a urmarit conditiile oferite minerilor de catre agentii economici. Verificarile au inceput in urma sesizarilor mai multor mineri de la Mina Albeni, care au reclamat la OJPC modul in care se prezinta unitatile economice din zona. Ortacii s-au plins ca peste tot pe unde merg este o mizerie de nedescris, iar in anumite baruri sint si sobolani. In prima unitate verificata, care apartine societatii Gesco Prod Impex SRL, nu era apa curenta. Inspectorii au luat documentele societatii si au mers la un alt magazin. Profitind de lipsa angajatilor OJPC si a politistilor, vinzatoarea a pus lacatul pe usa si a rupt-o la fuga. Societatea a fost inchisa definitiv si a primit o amenda de 100 de milioane de lei.

Bar cu pat si bucatarie ad-hoc

Controlul a continuat la alte doua baruri din apropiere, care apartin societatilor LENGEDE si MARITAN. Spatiile erau neigienizate, iar personalul nu dispunea de carnete de sanatate si de echipamente. Din cauza lipsei apei, grupurile sanitare erau impracticabile si necuratate, iar mirosul era insuportabil. La SC MARITEN, barmanita Floarea Cimpoieru, care s-a recomandat a fi si patroana, a declarat ca, din cauza ca era prea departe de locuinta din comuna Jupinesti si cheltuia prea multi bani pe naveta, si-a amenajat patul chiar in incinta barului. In incaperea in care se afla un pat, mai erau depozitate si lazile cu sticle, butoaie pentru apa si un lighean in care se spala femeia. Tot in acest loc, patroana servea si masa. „Acolo dorm, din pacate! Acolo ma spal, acolo maninc. Nu prea e cald, dar ce sa fac? Nu o sa stau sub cerul liber! Stiu ca sint si soareci. Prin bar am mai incercat sa mai fac cite ceva, dar asta e. Problema este apa curenta. Un singur bar e in regula pe aici, restul arata ca vai de ele“, a declarat patroana. SC LENGEDE si MARITAN au fost inchise temporar si au primit impreuna amenzi de 20 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS