13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Hotul plimbaret“ i-a innebunit pe politistii craioveni

„Hotul plimbaret“ i-a innebunit pe politistii craioveni

• Un spargator de masini fura autoturisme Dacia 1300 de pe raza municipiului Craiova, se plimba cu ele pina se termina benzina, apoi le paraseste, ba chiar le si aduce inapoi de unde le-a furat • Politistii din cadrul Compartimentului Furturi Auto il cauta pe autorul a cel putin cinci asemenea furturi de folosinta

Desi identitatea lui n-a fost inca stabilita de politisti, un spargator de masini s-a ales deja cu o porecla printre oamenii legii: „hotul plimbaret“. Aceasta, pentru ca nu fura masinile pentru a le dezmembra si a le vinde, ci in primul rind pentru a se plimba cu ele.

Dupa ce s-a plimbat cu masina furata, a dus-o inapoi

„Este vorba despre un tinar de 20 – 22 de ani, care are circa 1,70 – 1,80 metri inaltime, despre care consideram ca ar fi autorul a cel putin cinci asemenea furturi de autoturisme doar in cursul lunilor noiembrie si decembrie“, a mentionat subcomisarul Emil Beldea, seful Compartimentului Furturi Auto din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

Dupa cum spun politistii, „hotul plimbaret“ a atacat, cel putin pina acum, doar autoturisme Dacia 1300, in care intra fortind incuietorile, pune contactul pe direct si pleaca la plimbare cu masina furata. Cind se termina benzina, spargatorul paraseste masina. Doar in doua cazuri a plecat si cu radiocasetofonul autoturismului furat. „Culmea este ca, o data, a si dus inapoi autoturismul furat, lasindu-l la mica distanta de locul unde il parcase proprietarul“, a precizat subcomisarul Beldea.

Mai mult, „hotul plimbaret“ se dovedeste destul de grijuliu cu autoturismele furate. Au fost, ce-i drept, situatii in care autoturismele recuperate aveau cite o bara de protectie zgiriata sau cite o aripa „atinsa“. Insa, politistii pun aceste mici incidente pe seama neindeminarii sale in ale soferiei, argumentind ca toate masinile furate de el aveau jantele din dreapta lovite de bordura, din cauza unor manevre gresite de parcare.

„Hotul plimbaret“ este cautat in continuare de politisti, fiind dat in urmarire generala. Daca va fi prins, el risca sa stea 15 ani in spatele gratiilor, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS