13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFrectia cu spirt si gargara cu sare sint mai la indemina decit medicamentele

Frectia cu spirt si gargara cu sare sint mai la indemina decit medicamentele

Fereasca Dumnezeu sa te imbolnavesti in vremurile astea, cint traiul este atit de scump, iar Sarbatorile bat la usa! Numai ca pe unii ii fereste pina ii nimereste. Paracetamolul si aspirina sint medicamentele cel mai frecvent vindute in farmacii. „Toata lumea intreaba de medicamentele mai ieftine. Sint foarte putine persoanele care cumpara medicamente care costa mai mult de 300.000 de lei. Cel mai greu este cu barinii, carora le vine rau cind aud citi bani trebuie sa dea. De multe ori ne temem ca fac infarct in farmacie“, a declarat Brindusa Chisar, farmacista din Craiova.

Numai daca suferiti de o banala raceala trebuie sa scoateti din buzunar minimum o suta de mii de lei, daca va rezumati numai la medicamentele sus-amintite, iar daca adaugati o vitamina C, un sirop de tuse si ceva picaturi de pus in nas, atunci trebuie sa scoateti din buzunar mai mult de o suta de mii.

Situatia se complica daca este nevoie de antibiotice sau de cine stie pastile sau siropuri scumpe. „Am facut o infectie in git si mi s-a recomandat un antibiotic care costa peste un milion de lei. Mi-a venit rau in farmacie cind am auzit. Pina la urma, am luat antibioticul cel mai ieftin, niste aspirina si paracetamol si m-am dus acasa. Ce era sa fac? Si ce ma enerveaza cel mai tare este faptul ca platesc o gramada de bani la asigurari de sanatate si niciodata nu ajung sa primesc o reteta compensata“, a spus Ileana Iordache.

Cine nu are bani pentru medicamente poate alege varianta naturista: ceaiuri si siropuri din plante. Dar, din pacate, si acestea costa. Nu cit medicamentele, dar costa. Asa ca nu-i de mirare ca multi isi duc boala pe picioare si, din cind in cind, isi mai fac o baie fierbinte cu sare la picioare sau o frectie cu spirt. „Beau vin fiert, daca am, sirop de ceapa, fac gargara cu apa cu sare si o scot eu cumva la capat“, sustine Marin Petrache, pensionar.

Si, cum sintem in plin sezon de iarna, putini sint cei care scapa de virozele respiratorii. Tot ce va ramine de facut in cazul in care nu aveti bani de medicamente este sa va inarmati cu multa rabdare pentru a duce boala pe picioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS