14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanda de spargatori auto, anihilata de politisti

Banda de spargatori auto, anihilata de politisti

Trei tineri isi faceau de lucru duminica, in statia de taxi din vecinatatea supermarketului BILLA din Craiova, incercind sa le vinda soferilor doua radiocasetofoane auto. Un taximetrist si-a dat seama ca e vorba de bunuri furate si a anuntat politia. N-a durat mult si politistii si-au facut aparitia la fata locului, luindu-i la intrebari pe vinzatorii de radiocasetofoane.

Boschetarii au fost arestati

„Din cercetari a rezultat faptul ca barbatii faceau parte dintr-o banda de patru spargatori de autoturisme, care opera pe raza municipiului“, a declarat comisarul-sef Marian Grigore, seful Sectiei 1 Politie Craiova.

Cei patru hoti de masini sint: Tudorica Glava, de 24 de ani, Mihaita Dumitru Enculescu, de 44 de ani, Cosmin Nicusor Alexandru, de 19 ani, si minorul Cristian S., de 17 ani, toti boschetari, care stateau intr-o gura de canal din spatele Liceului Energetic din Craiova.

Cei doi fortau incuietorile, porneau autoturismele facind contactul prin legarea directa a firelor, apoi dispareau in noapte.

Deocamdata, politistii au stabilit cu certitudine in sarcina lor doar doua furturi, in ambele cazuri fiind vorba despre autoturisme Dacia 1310. Prima masina a fost furata din zona George Enescu in noaptea de 6 spre 7 decembrie, fiind gasita pe malul Jiului, citeva zile mai tirziu, dezmembrata si incendiata. A doua a fost sparta intr-o parcare din cartierul Brazda lui Novac, in noaptea de 7 spre 8 decembrie, fiind golita de tot ce putea fi valorificat. „Ii suspectam insa de savirsirea mai multor furturi in ultimele patru luni“, a mentionat comisarul-sef Marian Grigore.

Cei patru sint cercetati pentru savirsirea infractiunii de furt calificat, riscind o pedeapsa de 15 ani de inchisoare. Judecatoria Craiova a dispus luni cercetarea lui Glava, Enculescu si Alexandru in stare de arest preventiv, minorul fiind cercetat in stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS