15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTot mai multi gorjeni divorteaza

Tot mai multi gorjeni divorteaza

Cauzele sint multiple: saracia, scandalurile, dar si progamele tv

Din statistica intocmita pe primele zece luni ale anului, in Gorj se constata o crestere a numarului divorturilor. Conducerea Directiei pentru Statistica Gorj a apreciat ca aceasta crestere are multiple cauze, intre care si disparitia familiei ca nucleu de baza al societatii. In al doilea rind, scaderea calitatii vietii de zi cu zi si influenta programelor transmise la televizor.

Geo Popescu, directorul Directiei pentru Statistica, a spus ca de trei ani numarul divorturilor este intr-o continua crestere. „In 2002, s-au inregistrat 441 de divorturi, in 2001 – 417 divorturi, iar in 2003 se constata o crestere fata de 2002, si anume citeva zeci de divorturi. Avem de-a face si cu influenta din strainatate. De exemplu, in Franta, casatoria nu se bucura de succes. Si gorjenii au inceput sa nu se mai simta bine in familie. Exista si o legislatie permisiva. Pai daca divortezi, atunci plateste, imparte bunurile si asa mai departe. Mai sint si casatoriile de proba. Stau citiva ani impreuna si apoi divorteaza, ca nu s-au inteles. Conditiile sociale sint de vina: scandalurile, saracia“, a spus Geo Popescu.

„E primul Revelion pe care il voi petrece singura!“

Gorjencele par cele mai motivate sa divorteze, spre deosebire de sotii lor, mai familisti. Femeile casatorite aspira la o independenta fata de cei cu care isi impart viata. „Nu ma mai simteam bine alaturi de sotul meu, nu ne mai intelegeam. Si apoi am vazut ca tot mai multe prietene au ales divortul si m-au sfatuit si pe mine sa divortez. Acum ma bucur ca le-am urmat sfatul. Mai am putin si imi deschid un salon de infrumusetare. Nu stiu daca o sa ma mai casatoresc vreodata. E primul Revelion pe care il voi petrece singura!“, a declarat Ioana Stanciu, din Tirgu Jiu, recent divortata. Daca numarul divorturilor este in crestere, la fel se intimpla si cu numarul casatoriilor. Daca in 2002 au fost inregistrate 2.434 de casatorii, in 2003 s-au inregistrat cu 20 de casatorii mai mult, numai in noaptea de Revelion fiind anuntate la Tirgu Jiu 30 de cununii civile colective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS