19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoferii de la SMURD sustrag benzina sub protectia conducerii Ambulantei Gorj

Soferii de la SMURD sustrag benzina sub protectia conducerii Ambulantei Gorj

Ana Duma, directoarea Serviciului de Ambulanta Gorj, este acuzata din nou de comiterea unor ilegalitati, la Parchet fiind inregistrata o alta plingere impotriva acesteia, pentru complicitate la furt. De aceasta data, este reclamat faptul ca soferii de pe ambulanta SMURD sustrag benzina, lucru care se intimpla cu consimtamintul directoarei Serviciului de Ambulanta.

Suspiciunea angajatilor Serviciului de Ambulanta Gorj ca soferii pompieri de pe ambulanta SMURD sustrag benzina sub protectia conducerii s-a confirmat pe 8 decembrie, cind s-a depistat o cursa fictiva la Bucuresti, inscrisa in foaia de parcurs a Ambulantei SMURD Gorj. In ziua respectiva apare inregistrata in actele Serviciului de Ambulanta fisa de solicitare pentru efectuarea cursei spre Bucuresti pentru transportarea unei bolnave, Florica Staicu, de 15 ani, cu diagnosticul politraumatism. Solicitarea venea din partea Spitalului Judetean Gorj, din Sectia chirurgie, in conditiile in care aceasta unitate spitaliceasca nu detine o astfel de sectie. Mai mult, fisa are numarul de inregistrare 25018, numar cu care mai este inregistrat un alt act. Pentru cei 700 km fictivi, valoarea benzinei este de trei milioane de lei.

Cursa fictiva

Medicul Ambulantei Gorj, Roxana Hotoboc, cea care a descoperit falsul si a sesizat Parchetul, a declarat ca directoarea Ana Duma a fost atentionata de comiterea acestui furt, insa impreuna cu nepotul sau, directorul tehnic Mircea Bunaiasu, si asistentul-sef Ion Cornoiu au luat masuri ca fisa de solicitare fictiva sa dispara, iar din consumul ambulantei SMURD, cu numarul de inmatriculare GJ-12-AUR, sa fie stersi kilometrii de Bucuresti. „Aceasta colaborare a directoarei Duma cu soferii pompieri explica probabil unde sint cele opt miliarde de lei datorii ale Serviciului de Ambulanta Gorj. In plus, acesti soferi nu au voie sa gestioneze carburantii institutiei noastre sau sa lucreze pe ambulanta SMURD, fapt constatat si de Directia de Sanatate Publica Gorj si de Ministerul Sanatatii“, a declarat Roxana Hotoboc. Ambulantele SMURD din Gorj sint conduse de soferii Grupului de pompieri, in urma unui contract de colaborarea celor doua institutii. Acestia pot fi trasi la raspundere numai de conducerea unitatii de pompieri, desi fapta este savirsita intr-o alta institutie.

Ancheta administrativa

Directoarea Ana Duma spune ca a luat cunostinta de toate acestea si ca a dispus o cercetare administrativa, neavind nici o legatura cu aceasta problema. „Nu am dispus nimic. Soferul in cauza este pompierul Gabriel Buzencu si in luna noiembrie avem depasire de consum la benzina.Am luat la cunostinta si despre faptul ca exista doua acte inregistrate cu acelasi numar“, a declarat Duma, care este pregatita sa dea explicatii in fata procurorilor in cel de-al cincilea dosar penal. Comandantul Grupului de Pompieri Tirgu Jiu, Aristica Olaru, sustine ca a verificat daca pe 30 noiembrie 2003 a fost efectuata cursa cu ambulanta SMURD spre Bucuresti si nu a gasit inregistrata nici o deplasare. „Voi verifica si daca soferul nostru este vinovat de cele sesizate si vom solicita si noi ca Parchetul sa-si faca datoria“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS