15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul Gheorghe Focsan acopera un fals grosolan

Procurorul Gheorghe Focsan acopera un fals grosolan

Actuala directoare a Directiei Sanitar-Veterinare Gorj, Ana Telescu, instalata in functie de aproximativ doua luni, a fost cercetata de organele de urmarire penala pentru comiterea infractiunilor de fals intelectual si abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe Mota, a redeschis dosarul in care directoarea era scoasa basma curata. Desi a constatat ca solutia data initial fusese ilegala, colegul sau de la Parchet, procurorul Gheorghe Focsan, o scoate de sub urmarirea penala pe directoarea DSV Gorj, acoperind un fals constatat prin hotarire judecatoreasca.

Ministerul Agriculturii si Alimentatiei a dispus, in urma cu citeve luni, schimbarea din functie a directorului Directiei Sanitar-Veterinare Gorj, Mircea Covrig, pentru proasta gestionare a fondurilor institutiei si angajarea unor persoane in mod ilegal. Locul acestuia a fost luat de Ana Telescu, pina atunci inspector in cadrul directiei. Cu o luna inainte de numirea in functie a acesteia, procurorii din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj au redeschis un dosar penal in care Ana Telescu primise neinceperea urmaririi penale, solutie data la inceputul anului 2003.

Acuzatiile aduse actualei directoare au fost de fals intelectual si abuz contra intereselor persoanei. Infractiunea a fost savirsita cu ocazia unui control efectuat de Ana Telescu la unul dintre agentii economici din judet. Ea a incheiat un proces-verbal de sanctionare, in care a trecut un martor fictiv si l-a semnat in fals.

Procurorul Focsan a aparat ilegalitatea

Cel care a redeschis dosarul Anei Telescu a fost procurorul Gheorghe Mota, care a declarat ca solutia data initial in acest dosar de colegii sai este ilegala. In septembrie, au fost dispuse reluarea cercetarilor in cauza si redeschiderea urmaririi penale, motiv pentru care dosarul a fost inaintat politiei. La o luna dupa redeschidere, un alt procuror, Gheorghe Focsan, a dispus scoaterea de sub urmarirea penala a directoarei. Motivul pentru care cauza a fost redeschisa a fost acela ca exista o hotarire judecatoreasca in care se precizeaza clar ca Ana Telescu a semnat in fals un martor. Focsan nu ia in calcul acea hotarire si dispune scoaterea de sub urmarirea penala a directoarei DSV Gorj.

Ana Telescu nu a recunoscut ca ar fi comis fapta si spune ca de acest lucru s-au convins si procurorii. Seful Serviciului de cercetari penale din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj a declarat ca si aceasta solutie poate fi atacata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS