20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratoarea Floarea Segarceanu a stat citeva ore in arestul politiei

Administratoarea Floarea Segarceanu a stat citeva ore in arestul politiei

Fosta administratoare a Asociatiilor de Proprietari nr. 14 si 30 din Brazda lui Novac, despre care Gazeta de Sud scria, in urma cu mai bine de un an, ca a bagat mina in vistieria acestora, a fost retinuta de politie. Femeia este acuzata ca a delapidat aproape 300 de milioane de lei din banii locatarilor. Daca va fi gasita vinovata, fosta administratoare va sta 15 ani dupa gratii.

Floarea Segarceanu, fosta administratoare a Asociatiilor de Proprietari nr. 14 si 30 Brazda lui Novac, a fost retinuta de Inspectoratul Judetean de Politie Dolj. Femeia este acuzata ca, in perioada 1997-2002, a delapidat aproape 300 de milioane de lei, bani pe care i-a incasat de la locatari pentru plata intretinerii si pe care nu i-a inregistrat in contabilitate.

Fosta administratoare a fost prezentata Judecatoriei Craiova cu propunere de arestare preventiva pe durata cercetarilor. Daca va fi gasita vinovata, ea va sta dupa gratii 15 ani pentru savirsirea infractiunii de delapidare.

Anul trecut, in luna martie, la controlul de fond al Serviciului de Coordonare a Asociatiilor de Proprietari, s-a constatat ca Floarea Segarceanu era administratoarea, contabila si casiera Asociatiilor de Proprietari nr.14 si 30. Si pentru ca avea toti banii pe mina si nu dadea socoteala nimanui, deoarece la acea vreme asociatiile de locatari erau un fel de sat fara ciini, isi permitea sa-si ia de doua ori salariul intr-o luna, sa faca plinul la autoturismul proprietate personala din banii locatarilor sau sa-si cumpere abonamente RAT, a caror valoare era fie de 460.000 de lei pe luna, fie de 2.760.000 de lei.

Din cauza restantelor la intretinere de aproape doua miliarde de lei, la inceputul anului 2002, blocurile F9 si F10 din cadrul Asociatiei nr.14 Brazda lui Novac au fost debransate de la apa rece. Locatarii s-au revoltat, deoarece majoritatea isi platisera datoriile. In realitate, capul rautatilor era aceeasi Floarea Segarceanu, care incasa citeva milioane de lei pe zi de la oameni, dar nu-i trecea in registrul de casa si nici nu-i descarca in registrul de parti; in lunile august – septembrie 2001, in registrul de casa a trecut toate incasarile unei zile, peste 180 de milioane de lei, intr-o singura pozitie cumulata, fara sa specifice numele celor care au facut platile. Alteori, ca sa se piarda urma banilor in acte, incasa sume de bani de la locatarii Asociatiei nr. 14 si le inregistra in Asociatia nr. 30 si invers, apoi anula chitantele respective. In functie de simpatii, locatarii erau pusi sa plateasca intretinerea de doua ori intr-o luna.

Potrivit propriei declaratii, Floarea Segarceanu se credea mai presus de lege si sustinea ca acuzatiile aduse de locatari si de reprezentantii Primariei Craiova „sint simple speculatii“: „Toti ma acuza ca am mincat banii, ca am fugit cu actele, dar nu-i adevarat. In urma controlului facut de primarie, am iesit foarte bine. Nu mi-au gasit nici o neregula“.

Acum, dupa ce si politia a constatat ca lipsesc mai multe sute de milioane din vistieria celor doua asociatii, probabil ca Floarea Segarceanu nu va mai fi de parere ca toate acuzatiile sint simple speculatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS