14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInghesuiala mare pentru un pui si un kilogram de zahar

Inghesuiala mare pentru un pui si un kilogram de zahar

Saracii orasului Bals, din judetul Olt s-au calcat in picioare pentru un pui, pentru trei pulpe si un kilogram de zahar, oferite gratis de edilii orasului cu prilejul inaugurarii economatului. Primii o suta de clienti, pensionari, someri sau beneficiari ai ajutorului social, au avut sansa sa primeasca o „punga cadou“. Cei mai putin norocosi au strins din dinti si, daca nu au avut bani sa isi cumpere ceva, au plecat amariti acasa.

Pentru ca Primariei Bals i-au ramas bani de cheltuit, cam o suta de milioane de lei, a transformat fostul cinematograf „Gloria“ in economat.

Fiindca la deschidere venea si prefectul de Olt, Ilie Diaconescu, viceprimarul orasului Bals si fratele prefectului au adus de acasa o vitrina frigorifica si un frigider pentru dotarea economatului.

Totusi, deschiderea economatului nu i-a incintat pe viitorii clienti, deoarece preturile fara TVA practicate de magazinul administrat si gestionat de seful pensionarilor din Olt, Floarea Mitroi, sint peste cele practicate de angrourile din oras. „Aici, un litru de ulei costa 32.000 de lei, iar in angro – 30.000 de lei. Cu cit mai dau pe autobuz, 12.000 de lei dus si intors, scot uleiul mai scump decit in orice magazin. Asta e sare in ochi ce au facut ei“, sustine una dintre beneficiarele ajutorului minim garantat.

Fiecare persoana autorizata sa cumpere de la economat nu poate achizitiona mai mult de doua kilograme din fiecare produs pe luna.

Si in timp ce lumea era agitata, iar prefectul si primarul taiau mindri panglica inaugurala, lucratorii salubritatii stringeau de zor gunoaiele aruncate in drum de un localnic indiferent. Si, pentru ca nu aveau alta iesire, remorca ticsita de gunoaie a fost plimbata pe sub nasul autoritatilor strinse in fata magazinului saracilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS