13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGunoi si cadavre linga pubele curate

Gunoi si cadavre linga pubele curate

Strada Amaradia din Craiova este de doua saptamini aproape paralizata de miasmele emanate de platforma de gunoi asezata chiar pe trotuar. Surprinzator, cele doua containere sint goale, iar platforma de ciment este, de asemenea, de o curatenie exemplara. Alaturi, insa, chiar linga gardul imprejmuitor, un morman de deseuri menajere capata pe zi ce trece dimensiuni din ce in ce mai impresionante. Deasupra resturilor alimentare, a hirtiilor si cutiilor de conserve troneaza cadavrul unui ciine. Desi echipajele Salubritatii poposesc saptaminal la fata locului – sa ridice deseurile din pubelele ingradite -, patrupedul intrat in putrefactie nu a fost clintit din loc. Cum nici gunoiul de sub el nu a disparut – tinzind sa ocupe cu nerusinare toata largimea trotuarului – cetatenii, sufocati de miros, au pus mina pe telefon.

„Ieri a venit masina Salubritatii. Am stat linga ei, rugindu-i sa ia macar cadavrul din strada. Nici nu au vrut sa auda. Au golit pubelele de pe platforma, dar de gramada de linga nu s-au atins. Ciinele a ramas tot acolo, bineinteles. Ma intreb ce se va intimpla dupa ce ii va plesni burta. Probabil ca nu o sa mai putem iesi din casa. Si asa, cu tot frigul de afara, mirosul abia poate fi suportat. Este un focar de infectie chiar in mijlocul strazii. Si imi explica si mie cineva ce este cu misterul pubelelor? Adica pe ele le golesc, dar la un metru mai incolo creste vazind cu ochii groapa Craiovei?“, s-a scandalizat Dumitru Nicola, cetaten care locuieste pe strada Amaradia.

Misterul a fost dezlegat chiar de directorul Serviciului de salubritate din cadrul primariei, Sorin Ciobanu.

„Daca ne sesizati dumneavoastra, e gratis!“

„Platforma ingradita apartine asociatiei de locatari de la blocurile din apropiere. De trei ori pe saptamina, masina Salubritatii- prin contract cu asociatia- merge pe strada Amaradia sa incarce deseurile. Gunoiul de linga platforma insa este aruncat de cetatenii care locuiesc la casa. Ca sa fie ridicata si gramada aceea, oamenii ar trebui sa vorbeasca la asociatie, iar aceasta sa solicite Salubritatii sa ridice si restul de gunoi. Contra cost, desigur, din banii asociatiei“, a declarat Sorin Ciobanu.

In privinta cadavrului se va face o exceptie, dupa cum a promis directorul Serviciului de salubritate: „Avind in vedere ca reprezinta un adevarat pericol de infectare a populatiei si pentru ca ne sesizati dumneavoastra, acesta va fi ridicat in cursul acestei zile (ieri – n.r.). Gratis!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS