15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEuropa pune la dispozitia agriculturii romanesti inca 753 de milioane de euro

Europa pune la dispozitia agriculturii romanesti inca 753 de milioane de euro

Potentialii beneficiari ai celor doua masuri de investitii recent acreditate de Comisia Europeana pot depune, dupa 15 decembrie, proiecte la Agentiile judetene SAPARD.

Prima masura – „Investitii in exploatatii agricole“- vizeaza investitii pentru toate categoriile de ferme de productie vegetala, precum si pentru infiintarea si dezvoltarea fermelor de crestere a animalelor si pasarilor. Valoarea totala a investitiilor este de 452,3 milioane de euro, iar valoarea proiectelor este cuprinsa intre 10.000 de euro si 500.000 de euro, din care 50% reprezinta contributie proprie, iar cealalta jumatate este contributie SAPARD.

A doua categorie de proiecte vizeaza dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze venituri alternative in mediul rural. Este vorba de servicii agricole, turism rural, activitati mestesugaresti, acvacultura, cultivarea si procesarea ciupercilor, a fructelor de padure etc. Valoarea totala a investitiilor este de 300,6 milioane de euro, iar valoarea obligatorie a proiectelor este cuprinsa intre 5.000 si 200.000 de euro.

In ambele cazuri, prin programul SAPARD nu se acorda plati in avans, ci se ramburseaza cheltuielile deja facute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS