20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateActele emise de primarul Bulucea nu au inca referat de legalitate

Actele emise de primarul Bulucea nu au inca referat de legalitate

In numarul de ieri al GdS, relatam despre misterul in care sint invaluite dosarele de retrocedare in natura catre craioveni a terenurilor din zona Salii Polivalente, terenuri care au declansat un imens scandal dupa ce Consiliul Local Craiova hotara punerea lor la dispozitie pentru majorarea capitalului social al SC FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA SA, fara sa tina cont ca sint revendicate. Dosarele in cauza nu sint nici pe departe solutionate, asa cum sustine administratia. GdS semnala o serie de ciudatenii, printre care si faptul ca autoritatile nu au reusit sa dea de urma referatului de legalitate al prefecturii la un act emis de primarul Vasile Bulucea, prin care acesta refuza retrocedarea in natura a terenurilor familiei Marin, una dintre pagubitele afacerii private „Universitatea“ Craiova.

Asa cum ne asteptam, referatul de legalitate la Dispozitia nr. 6662/2003 nu exista. Si aceasta, din simplul motiv ca „Dosarul Marin“ nici macar nu a apucat sa intre in discutia comisiei de aplicare a Legii nr.10/2001 a administratiei judetene. „Dosarul cu pricina a ajuns la noi abia in urma cu doua saptamini si nu am avut timp sa-l analizam deoarece de atunci nu a mai avut loc nici o intrunire a acestei comisii“, a declarat Marian Mirea, unul dintre cei care fac parte din Comisia de Lege 10.

De ce a ajuns dosarul cu pricina pe masa prefecturii abia la patru luni dupa trimiterea notificarii de revendicare inca nu se poate sti.

Cert este insa ca prefectul Ion Calin a pus carul inaintea boilor, vizind o hotarire de consiliu local care are la baza tocmai acte ce nu au fost inca legalizate de prefectura. Oricum, pina cind prefectura va analiza cazul, dispozitia primarului Bulucea nu poate intra in circuitul civil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS