17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSponsori la fel de saraci ca „Mosul“

Sponsori la fel de saraci ca „Mosul“

Pentru sute de copii orfani care traiesc in centrele de plasament din Gorj, Mos Nicolae din va fi foarte sarac. Nici un parlamentar, consilier sau om de afaceri nu si-a amintit de acesti copii. In ghetutele lor, Mosul va pune doar citeva dulciuri pe care si le-au permis, din buget, institutiile care-i ocrotesc.

Sarbatoarea de Mos Nicolae din acest an va fi destul de saraca pentru copiii institutionalizati. Reprezentantii institutiilor gorjene care se ocupa de protectie sociala spun ca in nici un an nu s-au mai confruntat cu o asemenea criza de sponsori.

Cei 400 de copii institutionalizati in centrele de plasament din judet vor primi cadouri din fondurile Directiei de Protectie a Drepturilor Copilului. „In centrul din Tirgu Jiu sint 100 de copii. Valoarea cadourilor este de 100.000 de lei pentru fiecare copil, bani pe care i-am dat din resursele proprii. In nici un an nu s-a intimplat sa nu avem nici un sponsor. Speram ca situatia sa se redreseze macar de Craciun, cind ne asteptam sa ne viziteze sponsorii nostri traditionali, care nu ne-au uitat niciodata“, a spus Valeria Iriza, directoare adjuncta in cadrul Centrului de Plasament din Tirgu Jiu.

Pentru familiile sarace, nici Craciunul nu se anunta imbelsugat

Nici Serviciul de Protectie Sociala al Primariei Tirgu Jiu nu sta mai bine cu sponsorizarile pentru Sarbatorile de iarna. Institutia intentioneaza sa pregateasca aproximativ 800 de cadouri pentru persoanele care beneficiaza de ajutor social sau pentru cele care maninca la cantina sociala. In fiecare an, familiile sarace au primit de sarbatori pachete cu alimente, dar in aceasta iarna sponsorii intirzie sa se anunte.

„De Sfintul Nicolae nu avem actiuni ample, dar speram ca pina la Craciun bunatatea sponsorilor sa se faca simtita pentru a reusi sa stringem cadouri pentru persoanele asistate pe care le avem in grija. Deocamdata, sponsorizarile primite sint destul de putine“, a spus Teodora Ciobanu, directoarea Serviciului de Protectie Sociala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS