15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoş Nicolae vine jucind, dar cu sacul fluturind

Moş Nicolae vine jucind, dar cu sacul fluturind

Mos Nicolae va poposi simbata si la Centrul pentru Recuperare si Reabilitare a Personelor cu Handicap (CRRPH) din Craiova, numai ca sacul ii va fi cam gol. Pentru ca institutia isi cirpeste propriul sac cum poate si nici eventualii sponsori nu si-au manifestat deocamdata dorinta sa-i ajute pe cei doi Mosi – Nicolae si Craciun, pachetele batrinilor si ale tinerilor cu handicap institutionalizati in CRRPH nu vor fi consistente anul acesta. In afara de traditionala masa de sarbatoare, mai bogata, mai savuroasa si cu surprize dulci, micile atentii ii vor viza in special pe cei care poarta numele Mosului.

Cei 30 de Nicolai si de Nicolete vor primi pachete cu haine sau incaltaminte. Iar ca „bonus“, Ansamblul Folcloric „Maria Tanase“ ii va delecta simbata cu un recital aducator de voie buna.

Mosul asteapta inca sponsorii

Conducerea CRRPH isi manifesta regretul ca Mosul de anul acesta este atit de sarac. Orice sprijin din partea celor care vor sa aduca un strop de bucurie in viata batrinilor uitati de copii si de rude ar fi bine venit. „Sarbatorile de iarna au o semnificatie deosebita pentru batrinii si tinerii din institutia noastra pentru ca acum ei resimt si mai dureros lipsa familiei. Se stie ca in aceasta perioada depresiile cresc. In aceasta perioada, ei simt mai acut lipsa dragostei, pentru ca ei nu si-au pierdut numai casele, ci si iubirea celor din afara. Tocmai de aceea o mica atentie din partea lui Mos Nicolae sau Mos Craciun le confera sentimentul ca nu au fost uitati si abandonati in totalitate. Aceste cadouri au semnificatie afectiva, si nu una materiala“, spune Naina Vatu, psiholog in cadrul CRRPH.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS