17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateROTRAS Drobeta Turnu Severin a renuntat sa concedieze 290 de salariati

ROTRAS Drobeta Turnu Severin a renuntat sa concedieze 290 de salariati

Masura a fost determinata de protestele angajatilor si de vremea favorabila, care permite continuarea productiei

Patronatul fabricii de anvelope gigant ROTRAS Drobeta Turnu Severin a renuntat la decizia de concediere colectiva a 290 de salariati, dintr-un total de 320, care urma sa fie disponibilizati la inceputul acestei luni.

Protestele angajatilor, care au amenintat cu declansarea unui conflict de munca, au determinat conducerea fabricii sa reconsidere masura concedierii.

Potrivit directorului Mihai Ghebaura, decizia a fost luata si pentru ca iarna se anunta blinda: „De obicei, noi intrerupeam lucrul in anotimpul rece, tocmai pentru ca cererea de anvelope este scazuta in aceasta perioada. Pentru ca vremea tine cu noi, am decis sa continuam productia si sa nu trimitem oamenii acasa“.

Salariatii de la ROTRAS au lucrat efectiv, in acest an, numai 22 de zile, productia realizata ridicindu-se la valoarea de 47 miliarde lei. In aceasta luna, se estimeaza insa o productie de 28 de miliarde de lei. Salariul mediu la fabrica de anvelope severineana este de 3,7 milioane de lei. Cei 290 de salariati care urma sa fie concediati au semnat si o sesizare catre autoritatile statului, prin care au solicitat verificarea modului in care a fost efectuata privatizarea intreprinderii ROTRAS Drobeta Turnu Severin.

Construita in 1980 si dotata cu echipamente moderne, de fabricatie japoneza, fabrica s-a confruntat, in ultimii ani, cu lipsa utilitatilor termice din cauza pretului ridicat al gigacaloriei pe care nu l-a putut achita. Din acest motiv, productia a scazut atit de mult incit, in primele zece luni ale anului, instalatiile au fost pornite numai de trei ori, societatea producind doar 211 anvelope gigant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS