15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Poiana Mare, piscina cu nisip „de import“

La Poiana Mare, piscina cu nisip „de import“

Incepind din acest an- mai bine spus, din vara lui 2003 -, locuitorii din Poiana Mare beneficiaza de un excelent loc de agrement. Prin voia primariei, adica a bugetului local, s-a construit un strand chiar in parcul central al comunei. Avind o suprafata de 600 mp si o capacitate a bazinului de 800 mc – adincimea maxima este de 2,20 m – strandul din fata primariei reprezinta o investitie de aproximativ 860 de milioane de lei, suma alocata de la consiliul local.

„Are toate dotarile necesare“, informeaza amabil viceprimarul George Ticu, initiatorul proiectului. „Bar, terasa cu copertina, umbrelute, dusuri, cabine si, desigur, nisip adus tocmai de la Calafat“, mai precizeaza viceprimarul, mindru de cea mai importanta realizare a primariei din ultimul mandat.

Desi nu au apucat sa se bucure chiar toti cetatenii din Poiana Mare de distractiile oferite de respectivul strand – a fost inaugurat destul de tirziu, cind se cam sfirsisera concediile de odihna -, am aflat ca exista totusi o categorie aparte de persoane, care i-au dat des tircoale bazinului: si anume „chiriasii“ Spitalului de Neuropsihiatrie, aflat la marginea comunei. Se pare ca nu au fost lasati sa intre sa se racoreasca, de teama sa nu faca vreo trasnaie. Acum insa, fiind extrasezon si portile neincuiate – lucru verificat la fata locului – , doritorii de senzatii tari pot intra fara probleme. Cu apa sau fara, saritul de la trambulina ramine totusi o nebunie pe cinste!

Orizont mai larg pentru tineri mai dinamici!

Inflacarat de dorinta de a le oferi tinerilor sai consateni un viitor mai luminos – si dorind, probabil, sa se asigure ca urmasii sai vor avea un loc de munca in cazul in care campania electorala viitoare nu se va finaliza cu rezultate favorabile lui -, viceprimarul comunei Poiana Mare, George Ticu, a gasit un serviciu satisfacator pentru fiul si nora dinsului. Deoarece actualmente cei doi urmasi Ticu sint studenti la o Facultate de Drept din Capitala -, unde fiii de viceprimari de provincie nu-si gasesc prea lesne joburi – tatal s-a gindit sa le asigure acestora cit de cit un rost, chiar aproape de casa parinteasca.

Asa ca, in aceasta vara, a infiintat in comuna Asociatia (nonguvernamentala) de Tineret „Dinamic Poiana Mare“ (ATDPM). Dupa cum declara insusi George Ticu, initiatorul proiectului, asociatia respectiva va avea ca obiectiv principal „deschiderea unui orizont mai larg tinerilor din Poiana Mare, care, in zilele noastre, cu greu isi gasesc un loc de munca, fie ca au o pregatire sau nu“.

Asadar, ATDPM va urmari pe viitor desfasurarea unor activitati culturale, sportive („s-a finalizat chiar un proiect tehnic pentru construirea unui complex sportiv, pentru care asteptam finantare de la minister“), a unor cursuri de calificare/recalificare si reconversie profesionala, in colaborare cu CCR Oltenia, si de integrare sociala. Toate aceste activitati vor fi coordonate de Adrian si Simona Ticu, sub obladuirea parintelui si socrului, George Ticu. „Este nevoie de cineva cu experienta, care sa le arate ce trebuie sa faca. Eu, slava Domnului, am destula!“, ii asigura „batrinul “ pe „dinamicii“ tineri abia porniti in viata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS