20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1 Decembrie - zi de sarbatoare la Liceul teoretic „Tudor Arghezi“

1 Decembrie – zi de sarbatoare la Liceul teoretic „Tudor Arghezi“

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei au avut loc diverse manifestari in cadrul Liceului craiovean „Tudor Arghezi“. Elevii si-au exprimat bucuria de a fi romani. Desfasurarea unui concurs pe teme istorice a reprezentat atractia celor de clasa a-VIII-a, iar lansarea revistei liceului intitulata „Bilete de ucenici“ le-a oferit elevilor si profesorilor un motiv in plus de sarbatoare.

Adunati in cabinetul de istorie, elevii din clasa a-VIII-a erau nerabdatori sa inceapa concursul. Directorul educativ Dumitru Ceausu a tinut sa precizeze citeva lucruri: „Vreau ca peste ani sa va amintiti cu drag ca Liceul «Tudor Arghezi», in care ati invatat, are de sarbatorit doua mari evenimente: ziua de 1 Decembrie si Ziua liceului, care este in luna mai“. Concurentii, impartiti in trei echipe a cite trei elevi, au fost sustinuti de colegi, care scandau numele favoritilor. Cei care au reusit sa depaseasca emotiile si sa raspunda corect la toate intrebarile juriului au fost reprezentantii clasei a-VIII-a D.

Un alt eveniment important al Liceului „Tudor Arghezi“ a fost lansarea unei noi serii a revistei liceului. „Bilete de ucenici“, editata in cinstea zilei de 1 Decembrie si dedicata in exclusivitate unirii Liceului „Tudor Arghezi“ cu Scoala generala nr. 11, devenind Liceul teoretic „Tudor Arghezi“, cu clasele I-XII. Revista contine rubrici noi si da posibilitatea elevilor sa-si exprime gindurile si trairile. „Incotro mergi?“ este rubrica in care elevii adreseaza intrebari profesorilor si primesc raspunsuri. „Ne-am gindit ca elevii aflati la virsta adolescentei au intrebari la care nu au gasit raspunsul si astfel, noi, profesorii, trebuie sa-i ajutam sa gaseasca drumul pe care vor sa-l parcurga“, a declarat prof. coordonator Viorica Vladut.

Elevii din clasele IV-VI si-au expus picturile pe teme rutiere, fiind astfel premiati.

Victor Cocora si Irina Ciochiu, elevi in clasa a VII-a D, au fost alesi sa plece la Alba-Iulia pentru a participa la manifestarile dedicate Zilei Nationale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS