16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGodeanu a arat terenul de sport al Scolii din Farcasu

Godeanu a arat terenul de sport al Scolii din Farcasu

Un barbat din comuna doljeana Melinesti a semanat griu pe terenul de sport al scolii din localitatea Farcasu. Cum politia a refuzat sa se amestece, Primaria Farcasu va trebui sa-l dea in judecata pe cetatean pentru ca unitatea de invatamint sa-si recupereze terenul respectiv.

Campania agricola de toamna a fost si anul acesta pentru Gheorghe Godeanu, din comuna Melinesti, judetul Dolj, un bun prilej pentru a le demonstra reprezentantilor Primariei Farcasu ca nu da doi bani pe modul in care au fost repartizate terenurile agricole. Avind in mina o decizie a primarului din 1992, prin care era improprietarit cu teren agricol in imediata vecinatate a Scolii cu clasele I-VIII din Farcasu, barbatul s-a apucat constiincios de treaba, muncind cu sirg nu doar terenul sau, ci si… terenul de sport al unitatii de invatamint. Initial, cadrele didactice s-au bucurat, crezind ca omul vrea sa planteze flori pe linga scoala. Numai ca Godeanu avea alte ginduri. Barbatul s-a apucat sa scoata portile de fotbal si panoul de baschet, dupa care a arat terenul de sport. Apoi a semanat griu.

Pentru ca nimeni nu i-a cerut socoteala, barbatul s-a crezut proprietar de drept si, in anul urmator, a semanat iar griu pe acelasi teren. Povestea s-a repetat pina in anul 2000, cind, treziti din letargie, reprezentantii primariei si-au dat seama ca terenul de sport apartine de drept scolii si au decis sa faca dreptate.

„Godeanu are 8.712 metri patrati validati, suprafata care se invecineaza cu «teren scoala», dupa cum scrie in titlul de proprietate, insa, in realitate, el si-a revendicat vreo 20.000 de metri patrati, inclusiv terenul de sport al scolii, care este ocupat abuziv. I-am pus in vedere sa paraseasca terenul si, ca sa fiu sigur ca o sa se conformeze, am ingradit zona si am pus porti de fotbal“, a declarat Ilie Nemtaru, viceprimarul comunei Farcasu.

Citeva zile mai tirziu, dupa cum mentioneaza viceprimarul, Gheorghe Godeanu a darimat gardul si portile si a arat din nou terenul. Reprezentantii primariei au solicitat ajutorul politiei, insa reprezentantii legii au refuzat sa se implice, considerind ca primaria ar trebui mai degraba sa apeleze la instante pentru a-si face dreptate. Pina una-alta, pe terenul de sport al scolii elevii nu pot sa bata mingea din cauza griului semanat de Godeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS