12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiere pofta de greva a salariatilor de la Daewoo

Piere pofta de greva a salariatilor de la Daewoo

Actiunile sindicale ale angajatilor de la DAEWOO Craiova pentru obtinerea unor salarii mai mari incep sa dea primele semne de recul. In timp ce Sindicatul Liber a epuizat toate formele de conciliere, aflindu-se in faza de stringere de semnaturi pentru declansarea grevei, cei de la Demnitatea, care au deschis separat un conflict colectiv de munca, s-au inteles cu patronatul inca de la prima runda de negocieri.

Virgil Dragomirescu, directorul Directiei de Munca si Solidaritate Sociala Dolj, mediatorul conflictului, a precizat: „Conducerea le-a acordat un tichet de masa in plus pe luna (16 in loc de 15, cite aveau), actualizarea salariilor in functie de inflatie si cite o prima de 2,1 milioane, acum, ca incepe scoala“.

De precizat ca la negocieri a fost prezent si S.Y. Cho, presedintele companiei DAEWOO AUTOMOBILE ROMANIA.

Din cei 3.650 de salariati de la DAEWOO Craiova, aproximativ 2.000 de persoane fac parte din Sindicatul Liber, care a epuizat toate rundele de negociere. Acestia cereau initial cresterea cu 75% a salariilor, ultima oferta avansata fiind o majorare de 30%, plus un spor de 15%.

Directorul Virgil Dragomirescu spune ca de drepturile obtinute de cei de la Demnitatea vor beneficia toti angajatii: „Nu ar fi normal ca aceste drepturi sa fie acordate numai la 500 dintre salariati. Totusi, ca sa declanseze greva de avertisment si apoi greva generala, sindicalistii trebuie sa stringa cel putin 1.600 de semnaturi de la salariati“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS