16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de case afectate de o furtuna in Olt

Zeci de case afectate de o furtuna in Olt

O furtuna naprasnica insotita de grindina care s-a napustit asupra judetului Olt in noaptea de 3 spre 4 iulie a afectat grav doua localitati. Intr- o ora, acoperisurile a peste 23 de case din comunele Crimpoia si Serbanesti au fost distruse, iar 40 de hectare de vita- de- vie si porumb au fost afectate de grindina.

Florea Gornoava, director in cadrul Prefecturii Olt, a spus ca nivelul precipitatiilor a fost de 25 l/mp. „Comisiile locale antidezastre efectueza in acest moment (ieri – n.r.) analiza pierderilor produse de furtuna, urmind a se lua hotaririle care se vor impune. Deocamdata nu sint cazuri de familii care sa fi ramas fara locuinte“, a declarat Florea Gornoava. In municipiul Slatina, singurele pagube provocate de furtuna au constat in aluviunile de pe povirnisurile din zona de jos a orasului, dar strazile in cauza au fost curatate de utilajele primariei in citeva ore.

„Am crezut ca e sfirsitul lumii!“

Fulgerele si tunetele din noaptea de 3 spre 4 iulie au afectat insa si casa unui cetatean din Slatina, autoritatile luind la cunostinta de acest fapt de la reporterii GdS.

Marian Zavoianu, de 71 de ani, pensionar, locuieste pe str. Vlad Tepes si a trait una din cele mai groaznice nopti din viata sa.

„Pe la 2.00- 2.30 a inceput… Mai intii au fost fulgerele, de luminau cerul ca ziua. Au urmat tunetele si ploaia care nu se mai oprea. Am crezut ca e sfirsitul lumii! Mai bine de o jumatate de ora a tot tunat si fulgerat. Atunci

mi-a fost trasnita casa! Am zis ca mor, ca o sa cada casa pe mine! Ma rugam la Dumnezeu sa opreasca prapadul… Dupa ce s-a oprit ploaia, am iesit din casa si nu am mai intrat, ca peretii erau aproape toti crapati. Mi-era frica sa nu cada casa pe mine. Acum cine m-ajuta pe mine sa-mi repar casa?!“, a povestit Marian Zavoianu.

Dis-de-dimineata, el a mers la primarie sa le spuna autoritatilor de necazul sau, dar nu a avut cu cine discuta deoarece liderii orasului erau in sedinta. Drept urmare, acesta a completat o cerere catre primar, in care si-a spus pasurile si… s-a intors acasa. Viceprimarul Marin Postolache a precizat ca Marian Zavoianu va fi ajutat dupa ce o comisie a primariei va merge la fata locului:

„Vom face o ancheta sociala si vom vedea cum putem sa-l ajutam pe bietul om! Nu e vina lui ca tunetele i-au distrus casa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS