16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcediile de odihna si de maternitate au lasat Salvarea in criza de personal

Concediile de odihna si de maternitate au lasat Salvarea in criza de personal

Concediile de odihna de pe perioada verii, suprapuse cu cele de maternitate si cu blocarea unor posturi ale acestui serviciu, au dus la ingreunarea activitatii in cadrul Serviciului de Ambulanta Gorj. Pentru urgentele majore si cele de gradul doi, Salvarea trebuie sa faca fata cu jumatate din echipajele de care ar avea nevoie.

Serviciul de Ambulanta Gorj face fata cu greu solicitarilor venite de la pacienti din cauza lipsei de personal cu care se confrunta. Pe fiecare tura lucreaza doua echipaje pentru urgentele majore, trei pentru urgentele de gradul doi si doua echipaje pentru transportul bolnavilor catre centrele universitare. Numarul acestora este insuficient pentru cele 100-150 de solicitari zilnice pe care le primeste dispeceratul.

„Ne este foarte greu in aceasta perioada pentru ca lunile de vara sint cele mai aglomerate. Am mai avea nevoie de cel putin un echipaj pentru urgentele majore si de doua echipaje pentru cele de gradul doi“, a spus medicul Ana Duma, directoarea Serviciului de Ambulanta Gorj.

Mai multe posturi au fost blocate

Principala cauza a lipsei de personal cu care se confrunta Salvarea este blocarea unor posturi, care a survenit o data cu inceperea reformei sanitare. Pentru o perioada de citeva luni, la Ambulanta nu se mai pot face angajari, cheltuielile cu benzina, salariile si transportul pacientilor trebuie reduse, iar fiecarui angajat i se face o fisa de evaluare. O alta cauza a lipsei de personal de la Ambulanta o reprezinta concediile de odihna, care se suprapun de obicei pe perioada verii.

„Avem, mai ales in rindul asistentilor, un numeros personal feminin si la concediile de odihna se adauga si cele de maternitate, fapt ce ingreuneaza mult activitatea in aceasta perioada. Intentionam sa cerem Directiei de Sanatate Publica deblocarea unor posturi care sa ne asigure mai multe echipaje pe tura“, a mai spus conducerea Ambulantei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS