14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Ziua portilor deschise la MEVA Turnu Severin

Ziua portilor deschise la MEVA Turnu Severin

Intreprinderea de vagoane MEVA Drobeta Turnu Severin organizeaza miine „Ziua portilor deschise“.

Devenita deja traditionala, actiunea reprezinta o adevarata sarbatoare pentru angajatii societatii, care isi aduc prietenii si rudele sa viziteze fabrica in care lucreaza. Fosti si actuali salariati se intilnesc si discuta despre trecutul fabricii, dar si despre stadiul in care se afla intreprinderea severineana.

Atelierele CFR au fost infiintate in 1882, iar in 1956 s-au realizat primele vagoane. Incepind cu 1991, Uzina de vagoane a luat denumirea de SC MEVA SA Drobeta Turnu Severin. Productia este asigurata, in prezent, de aproximativ 1.450 de salariati.

Fabrica de vagoane MEVA Drobeta Turnu Severin s-a confruntat, in ultimii ani, cu reducerea numarului de comenzi, atit pentru piata interna, cit si pentru cea internationala, dar si cu trecerea de la un proprietar la altul. FPS a semnat in 1999 cu firma americana Trinity Industries contractul de vinzare-cumparare pentru 70% din actiunile producatorului de material rulant MEVA Drobeta Turnu Severin. Valoarea totala a tranzactiei a fost de 6,45 milioane de dolari, reprezentind pretul actiunilor cumparate si investitiile cu care s-a majorat capitalul social.

Societatea a pastrat denumirea sub care este cunoscuta pe piata europeana

Spre sfirsitul anului trecut, Trinity Industries a incheiat cu societatea International Railways System, din Luxemburg, contractul pentru vinzarea pachetului de 70% din actiunile pe care le detinea la MEVA. Societatea luxemburgheza a devenit, incepind cu jumatatea lunii ianuarie 2003, actionarul majoritar al fabricii.

Obiectul principal de activitate al noului proprietar a ramas modernizarea vagoanelor pentru piata interna, dar si pentru cea externa.

Directorul general al fabricii severinene, Fulger Popescu, a declarat ca societatea isi va pastra actuala denumire, sub care este cunoscuta pe piata europeana.

Trinity Industries a fost nevoita sa vinda pachetul majoritar de actiuni de la MEVA ca urmare a activitatilor de restructurare a companiei. Reorganizarea Trinity, cel mai mare producator de vagoane de marfa din Romania si lider al pietei europene in domeniu, a implicat vinzarea actiunilor detinute la intreprinderea severineana, inchiderea fabricii de vagoane din York (Anglia), la sfirsitul lunii decembrie 2002, si o reducere a fortei de munca la fabricile din Arad si Studznka (Republica Ceha).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS