25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Stiri pe scurt

Trei locuri I pentru matematicienii mehedinteni

Concursul interjudetean de matematica „Gheorghe Titeica“, desfasurat la sfirsitul saptaminii trecute, la Drobeta Turnu Severin, si-a desemnat cistigatorii. 175 de elevi din clasele V-XII au participat la acest concurs, care s-a desfasurat atit pe probe individuale, cit si pe echipe. Potrivit inspectorului Octavian Ungureanu, de la ISJ Mehedinti, elevilor din 15 judete ale tarii li s-au alaturat doua echipe din Sofia si Chisinau: „Judetul Mehedinti a avut o reprezentare buna la acest concurs, prin cele trei locuri intii obtinute, dar si prin locurile doi si trei, la concursul pe echipe“. Competitia a fost organizata de ISJ Mehedinti, Universitatea din Craiova si filiala de Stiinte matematice Mehedinti.

Lucrari de reabilitare pe DN 6

Pe Drumul National 6, care leaga municipiile Craiova si Drobeta Turnu Severin, se efectueaza lucrari de reabilitare. Potrivit viceprimarului orasului Strehaia, Petre Boristeanu, lucrarile sint efectuate pe raza localitatilor Lunca Banului si Ciochiuta: „Aceasta reabilitare a inclus si organizarea de santier, pentru pasarela de cale ferata de la Ciochiuta“. Comisia Europeana si Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei au aprobat, in aceasta luna, contractul de reabilitare a unei portiuni de 35 de kilometri de pe DN6, finantat prin programul ISPA. Lucrarile vor dura 26 de luni, iar perioada de garantie va fi de doi ani.

O fintina pentru 150 de familii

Peste 150 de familii de romi din localitatea Pistestii din Deal- Gorj se alimenteaza cu apa dintr-o singura fintina adinca de 12 metri. Pentru ca pe raza satului nu exista alte surse de apa in afara de putul pe care localnicii l-au numit „Fintina cu lant“, in fiecare zi apa se epuizeaza, izvorul refacindu-se pe timpul noptii. Consilierului local Costache Novac, reprezentantul romilor din zona, a spus ca o solutie pentru rezolvarea acestei probleme ar fi prelungirea conductei de alimentare de la Copacioasa.

Circulatia rutiera-afectata de precipitatii

Circulatia pe arterele din Drobeta Turnu Severin s-a desfasurat cu dificultate ieri, din cauza carosabilului acoperit de apa. Cele mai afectate au fost bulevardele Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu si Carol I, dar si strazile Toamnei, Antonini si cartierul Schela Cladovei. Potrivit directorului economic al societatii de apa-canal SECOM SA, cauza inundarii arterelor de circulatie o reprezinta sistmul de canalizare al orasului: „Mereu intervin defectiuni. Apa preia gunoiul nestrins, care infunda scurgerile“. Sistemul de canalizare al municipiului Drobeta Turnu Severin nu a fost reabilitat si are o vechime de peste 80 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS