16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Futoliul vutantului“ din Deveselu

„Futoliul vutantului“ din Deveselu

Primaria comunei Deveselu din judetul Olt nu are prea multe lucruri in comun cu ceea ce se intelege, in general, printr-o primarie de tara. Prima data, iti sare in ochi cladirea, bine garnisita cu aluminiu si termopan. Nu intri bine si, in stinga, dai peste „fotoliul cetateanului“, piesa de mobilier cu o poveste interesanta foc. Si apoi primarul, Gheorghe Beciu pe numele lui, virit intr-un birou suficient de cochet incit nici lui Bulucea nu i-ar fi rusine cu el. Pe masa, ca din intimplare, un volum de Arghezi cu semnul de carte pus acolo unde-i sade cel mai bine, printre ultimele pagini.

Beciu fumeaza tigari scumpe si zimbeste, exact ca in propriu-i portret caricatural, semnat Popa’s si pus intr-o vitrina din birou. Primarul, ziarist de meserie si pesedist de orientare politica, povesteste cu umor o intimplare legata de anul electoral 2000.

„Eu eram nou venit in Deveselu si, ca sa ma cunoasca lumea, le-am zis in campanie ca, pe fotoliul primarului de atunci, o sa poata sa stea oricare satean. „Fotoliul cetateanului“, asa le-am zis ca o sa se numeasca. Am cistigat alegerile, a mai trecut ceva timp si, intr-o zi, au venit in primarie doua babute. Ele nu ma stiau dupa fata si, cind le-am intrebat cu cine au treaba, mi-au zis ca „vrem sa-l vedem pe primarele de l-am vutat, sa vedem daca a facut ce-a promis“. „Maica“, am zis eu, „o fi promis multe primarul, matale ce anume vrei sa stii?“ „Vreau sa vad daca a pus futoliu’ asa cum a promis.“ Atunci le-am dus pe hol, unde scosesem fotoliul fostului primar si li l-am aratat. Una din babute s-a asezat in el, ridicindu-si un pic fusta, cit sa nu se sifoneze. A zimbit stirb, a dat buna ziua si-a plecat, multumita ca vazuse cum e sa stai in futoliul primarelui.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS