22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurca „de aur“, mobilul profitabil si evaziunea fiscala

Curca „de aur“, mobilul profitabil si evaziunea fiscala

In ultima zi a lunii ianuarie 2003, consilierii locali din Gingiova au stabilit criteriile pentru acordarea venitului minim garantat, avind ca „baza de studiu“ o recomandare a Consiliului Judetean Dolj.

Desi sumele recomandate de CJ erau considerate „limite minimale“, consilierii din Gingiova au cam ramas cu gura cascata cind au vazut ca o curca neaosa poate aduce un venit de 150.000 de lei pe luna! Doar venit „de utilizare“, nu numai bani proveniti din vinzare. „Pai de unde, domnule, o suta cin’zeci de mii, ca doar n-o fi curca de aur!“, se mira un salariat al primariei, care a tinut sa ne lamureasca suplimentar: „Nici de-ar face un ou pe zi curca aia, si tot n’aduce o suta cin’zeci de mii pe luna, dar apoi daca nici nu oua! Si daca e curcan…“

Lasind la o parte calculele orientative ale consiliului judetean, locuitorii din Gingiova au votat doar cincizeci de mii pe luna venit din partea unei curci. Si tot ca norma de venit, dupa ce au exclus detinatorii de autoturisme, masini si utilaje agricole, remorci, sere si solarii de la drepturile prevazute de Legea 416/2001, consilierii din Gingiova au stabilit ca detinatorii de telefon mobil sa se impoziteze cu suma de 300 de mii de lei pe luna.

Veniturile din activitatile individuale au fost si ele stabilite dupa criteriile elaborate de CJ, dar „mai cu mila!“: in loc de 700.000 lei/luna, la Gingiova se considera ca activitatile individuale autorizate aduc un profit lunar de 400.000 de lei, iar cele neautorizate, doar 100.000 de lei. Si asa s-a terminat si cu munca la negru!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS