9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCuantumul amenzilor din noul Cod Rutier nemultumeste firmele de transport international

Cuantumul amenzilor din noul Cod Rutier nemultumeste firmele de transport international

Reprezentantii Asociatiei Romane pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI) sint nemultumiti de cuantumul amenzilor prevazute de noul Cod Rutier, care va intra in vigoare la 1 februarie, fiind de parere ca nivelul acestora ar trebui raportat la salariul minim pe economie, informeaza un comunicat al asociatiei ARTRI contesta si prevederile articolului 115 al legii, care obliga posesorii de autovehicule, inclusiv pe cei care efectueaza transport public de persoane sau de marfuri periculoase, sa se doteze cu aparate de control al timpilor de odihna si al vitezei de deplasare, precum si cu truse medicale de prim ajutor, cu triunghiuri reflectorizante si cu stingatoare de incendiu.

„Acest articol nu este clar formulat, aparatele de control fiind necesare doar pentru autovehicule de transport marfa si calatori si nu pentru toate tipurile de autovehicule, asa cum s-ar putea intelege din aceasta prevedere“, se arata in comunicat. Cu toate acestea, membrii ARTRI sint de parere ca noile prevederi, in special cele care inaspresc pedepsele pentru nerespectarea regulilor de circulatie, vor duce la eliminarea „haosului de pe drumurile publice, la fluidizarea circulatiei si imbunatatirea conditiilor de transport, fapt care vine in special in ajutorul soferilor profesionisti din cadrul firmelor de transport“.

Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale este o organizatie profesionala, neguvernamentala si independenta care reuneste peste 2.000 de societati de transport international din Romania. Noul regulament de aplicare a Ordonantei 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice are 268 de articole, fata de numai 119, cit avea cel precedent. Aceste prevederi inlocuiesc Decretul 328/1966 si regulamentul de aplicare a acestuia – acte modificate succesiv in ultimii zece ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS