25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevele de la profilul mecanica se specializeaza in curatatul cartofului

Elevele de la profilul mecanica se specializeaza in curatatul cartofului

• Pentru lipsa documentelor sanitar- veterinare, precum si pentru punerea in consum de alimente expirate, conducerea cantinei Grupului Scolar Tehnologic „Ion Mincu“ din Tirgu Jiu a fost amendata cu 10.000.000 de lei • Au fost inregistrate nereguli in ceea ce priveste asigurarea igienei • In compartimentul pentru piine erau depozitate hainele elevelor, iar in depozit erau oua expirate din 20 decembrie

Un control comun al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj si al Directiei Sanitar-Veterinare a scos la iveala o serie de nereguli in cantina Grupului Scolar „Ion Mincu“ din Tirgu Jiu.

Pentru ca nu exista decit un singur ajutor de bucatar, citeva eleve dadeau o mina de ajutor doamnelor bucatarese. In timp ce colegii lor mestereau impreuna cu maistrul scaune de otel, vreo sase-sapte fete de la clasele a X-a F si a IX-a, profil mecanic, curatau de zor la cartofi. Desi in orar nu erau prevazute ore de bucatarie, ci practica specifica profilului tehnic, elevele stateau linga plita si isi vedeau de treaba linga un sac cu cartofi. Nici una nu avea halat sau carnet de sanatate care sa ateste ca poate desfasura acea activitate.

Conducta sparta si oua de anul trecut

In ciuda faptului ca avea loc un control, elevele nu si-au intrerupt lucrul, stind cuminti linga plita pe care se incingea o oala cu ulei.

„Noi facem practica la bucatarie, fiindca aici ne-a trimis domnul maistru. Baietii fac niste scaune. Nu stiu daca trebuia sa facem si noi scaune. Sintem profilul mecanica si facem ce ni s-a spus“, a declarat Florica Birsan, eleva in clasa a X-a F.

Directia Sanitar-Veterinara a aplicat o amenda de 10.000.000 de lei, pentru lipsa documentelor sanitar-veterinare si pentru 250 de oua achizitionate pe 7 ianuarie, desi erau expirate inca din luna decembrie. Ion Tudor, seful OJPC Gorj, a afirmat:

„Spre deosebire de DSV, noi nu am aplicat o amenda, ci am dispus ca in termen de cinci zile sa dispara toate neregulile. Daca nici atunci nu vom gasi ceea ce trebuie, vom aplica o amenda usturatoare. Nu se poate ca boxele sa fie folosite aiurea. In compartimentul pentru piine am gasit hainele elevelor.“ In subsolul cantinei apa curgea in voie, o conducta prin care trece agent termic fiind sparta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS