22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„De noul an imi doresc ca familia sa ma primeasca acasa“

„De noul an imi doresc ca familia sa ma primeasca acasa“

Ionela si-a petrecut Craciunul printre straini, departe de familia care nu vrea sa o primeasca acasa nici de Sarbatori. Ea a sarbatorit Nasterea Domnului, alaturi de alte fete aflate in situatia sa, in Centrul Maternal din Tirgu Jiu. Tot aici va petrece si Revelionul pentru ca parintii sai nu o primesc decit cu o singura conditie: sa renunte la fetita sa, Alina Bianca, de doar trei luni. „Mi-as dori multe de la noul an, dar cel mai mult as vrea ca familia mea sa ma primeasca acasa, cu tot cu copil“, spune tinara.

Ionela Glemeianu are 17 ani si este mama unei fetite de trei luni. Povestea sa nu este iesita din comun. La 12 ani a fugit de acasa cu un baiat mai mare cu cinci ani, pentru ca parintii s-au opus relatiei lor. Au trait impreuna patru ani, dar in cele din urma s-au despartit. Ionela era gravida in luna a saptea cind s-a intors la parintii sai. „La inceput nu a fost nici o problema, m-au primit acasa. Cind m-am dus in spital sa nasc mi-au spus insa ca acasa trebuie sa ma intorc singura, fara copil. Nici nu-mi trece prin cap sa renunt la fetita mea. Mai bine renunt la familie decit sa renunt la Alina. Nu pot sa-mi imaginez ca as putea sa o dau unor straini s-o creasca“, a spus Ionela.

„Familia de aici e mai buna decit cea de acasa“

Ionela a avut sansa sa fie gasita la maternitate de asistentii sociali, care au luat-o cu tot cu copil si au internat-o in centrul maternal.

Prin aceasta institutie trec zeci de fete aflate in situatia ei. Unele ramin citeva luni, pina cind familiile le primesc inapoi. Parintii au vizitat-o pe Ionela de citeva ori , dar nu au vrut sa o ia acasa nici de Sarbatori. „Nici nu pot sa ma gindesc ce as fi facut daca nu m-ar fi primit aici. Probabil as fi ajuns in strada. Familia de aici e mai buna decit cea de acasa. Am petrecut Craciunul ca intr-o casa normala. Tot impreuna o sa facem si Revelionul. De noul an imi doresc ca familia sa ma primeasca acasa. Sper ca parintii mei sa inteleaga ca nu pot sa renunt la fetita mea“, a mai spus Ionela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS