19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvatamintul superior medico-farmaceutic va fi armonizat cu prevederile directivelor Uniunii Europene

Invatamintul superior medico-farmaceutic va fi armonizat cu prevederile directivelor Uniunii Europene

Incepind cu anul universitar 2003-2004, invatamintul superior medico-farmaceutic va fi armonizat cu prevederile directivelor Uniunii Europene (UE). Decizia a fost luata cu prilejul intilnirii dintre reprezentantii Ministerului Sanatatii si Familiei (MSF), Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), Ministerului Integrarii Europene (MIE), rectorii Universitatilor de Medicina si Farmacie si reprezentantii Colegiului Medicilor si Colegiului Farmacistilor. Aceasta masura este necesara pentru recunoasterea calificarilor profesionale si pentru asigurarea dreptului la libera circulatie si exercitarea profesiei pentru personalul medical si farmaceutic din Romania si din Uniunea Europeana.

„Vor fi introduse in toate institutiile de invatamint superior cu profil medico-farmaceutic, pentru primul an de studiu, noi prevederi care respecta cerintele minime stabilite de directivele europene. Pentru persoanele care au absolvit deja sau care sint in curs de scolarizare, se va asigura dezvoltarea unor programe de formare, astfel incit si acestea sa indeplineasca, dupa absolvire, toate conditiile minimale stabilite de directivele comunitare pentru exercitarea profesiei in Uniunea Europeana“, a specificat ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS