29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii se ingramadesc sa trimita cadouri in strainatate

Craiovenii se ingramadesc sa trimita cadouri in strainatate

Oficiul Postal nr. 7 din Craiova – zona Garii – a fost ieri-dimineata asaltat de zeci de persoane. Oamenii venisera inca de la prima ora sa prinda rind la ghiseul de depuneri colete.

Fiind singurul oficiu postal din tot judetul de unde se trimit colete externe (pentru strainatate) si fiind miercuri, singura zi din saptamina in care se fac astfel de depuneri, agitatia din fata ghiseului era cit se poate de fireasca. Zeci de oameni se ingramadeau in fata usii vamesului, asteptind, cu pachetele desfacute, sa intre pentru verificarea continutului.

Pe masura ce orele treceau, nemultumirea oamenilor crestea, deoarece un singur vames raspundea solicitarilor. Programul cu publicul fiind doar de patru ore, oamenii veniti din toate colturile judetului se temeau ca se vor intoarce acasa fara sa fi expediat pachetele catre cei dragi, inaintea Craciunului.

„Am venit de la 10 dimineata. Se misca greu, nu stiu daca au iesit trei persoane de cind sint aici“(Cristina G., 24 de ani).

„Eu vin tocmai din Calafat. Macar o data pe luna trimit pachet, asa ca m-am obisnuit. Totusi, nu este normal ca in tot judetul sa nu mai existe alt punct de depunere a coletelor. Daca nu in alta localitate, macar in Craiova sa se mai deschida un ghiseu. Sau macar acesta sa mai fie deschis si in alte zile din saptamina“(Veaceslav C., 48 de ani).

„Stiam ca va fi nebunie, de aceea am ajuns aici la prima ora. Am trimis un pachet la copii, in Londra, acum, ca se apropie Sarbatorile. Daca acum este asa aglomeratie, saptamina viitoare cu siguranta se vor calca in picioare“ (Marin E., 56 de ani).

Un singur vames la un judet intreg

Situatia de la Oficiul Postal nr.7 din Craiova – ghiseul mesagerie externa – nu este deloc necunoscuta celor direct responsabili. Din pacate, nimeni nu poate gasi o rezolvare deocamdata, nici macar pina trec Sarbatorile si se epuizeaza cadourile.

„Sintem informati cu privire la situatia problematica de la Oficiul nr. 7. Dar aceasta este perioada Sarbatorilor, care este foarte aglomerata. Noi nu sintem insa raspunzatori de punctul vamal al oficiului. Vama Craiova este cea care poate rezolva situatia fie marind numarul de lucratori, fie deschizind un alt ghiseu. Ce va putem spune noi este ca, in aceasta perioada, programul a fost prelungit, pentru a se putea raspunde tuturor solicitarilor. Nimeni nu va pleca neservit“, ne-a asigurat Marian Balasa, seful Oficiului Judetean de Posta.

Raspunsul Directiei Vamale nu a fost insa deloc edificator. „Problema o constituie lipsa de personal. Aceasta nu ne permite sa avem deocamdata decit un singur punct vamal in judet si un singur vames care sa lucreze acolo. In orice caz, situatia de fata nu este de durata, iar aglomeratie este in toate vamile, nu numai la Oficiul 7 “, a spus Felicia Grigore, reprezentanta a Directiei Regionale Vamale Interjudetene Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS