15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii au fost solicitati sa evacueze apa din doua gospodarii

Pompierii au fost solicitati sa evacueze apa din doua gospodarii

Mai multe gospodarii din comuna Cilnic- Gorj au fost inundate marti seara, apa iesind din santurile de pe marginea soselei. Din cauza ploilor din ultimele zile si a saturatiei solului, in mai multe locuri, apa a depasit 50 de centimetri, fiind afectate 23 de gospodarii. In Gorj, cea mai mare cantitate de apa cazuta, 4,8 litri pe metrul patrat, s-a inregistrat la Cela, conducerea Protectiei Civile neconsemnind vreo casa inundata.

Prefectul s-a deplasat la Cilnic

Primarul din Cilnic a spus ca nu au existat probleme deosebite si ca singurii vinovati de faptul ca apa nu si-a urmat cursul firesc sint satenii care nu si-au dimensionat corect santurile de la poarta.

„Apa era in curti pina la temelia caselor. Tuburile de la podete sint subdimensionate si apa a iesit. De fiecare data cind ploua, ne confruntam cu aceasta problema. Se impune reconstruirea a 23 de podete. De asemenea, vatra satului se afla la 200 de metri de padure, iar apa vine de pe versant direct in comuna“, a spus primarul.

O echipa formata din specialisti de la Compania Nationala a Lignitului Oltenia si angajati ai Institutului de Proiectari Miniere Craiova s-a deplasat la Cilnic, impreuna cu prefectul Toni Grebla, pentru a analiza situatia si a discuta cu satenii modalitatile de refacere a podetelor. Pompierii gorjeni au fost solicitati marti sa evacueze apa din beciurile a doua case din Tismana si Runcu, nefiind inregistrate insa pagube.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS