18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarii din Olt vor sta la taclale pe Internet sau in fata televizorului cu mai-marii judetului

Primarii din Olt vor sta la taclale pe Internet sau in fata televizorului cu mai-marii judetului

Toate localitatile judetului Olt vor fi conectate in urmatoarele luni la Internet. Pentru inceputul anului viitor sint vizate, in functie de banii disponibili, numai localitatile urbane, urmind ca apoi investitia sa acopere tot judetul.

Acest proiect a fost demarat saptamina trecuta, cind membrii Consiliului Judetean Olt au aprobat proiectul de hotarire cu privire la studiul de fezabilitate pentru sistemul de transmisii date, acces Internet, teleconferinta si videoconferinta. Acesta va fi coordonat la nivelul consiliului judetean si va folosi tehnologii radio pentru conectare in retea a tuturor celor 101 localitati, precum si a unitatilor subordonate institutiei.

Pe lista de achizitii necesare pentru ca acest proiect sa poata fi pus in practica se afla 109 statii de lucru, echipamente radio, licente de programe de operare, videofoane si materiale necesare instalatiilor, precum si un echipament pentru videoconferinta si teleconferinta si o retea de cabluri, mufe si prize.

Presedintele Consiliului Judetean Olt, Marin Ionica, a precizat ca sumele necesare tuturor achizitiilor vor fi stabilite la aprobarea bugetului pe anul viitor. Singura problema ramine cine va fi in stare sa foloseasca acest sistem si daca se va gasi cineva in fiecare comuna care sa-i invete pe edilii locali cum sa comunice cu mai-marii judetului prin Internet.

Marin Ionica a spus ca s-a incercat prunerea in practica a acestui proiect mai demult, dar unii primari au refuzat ideea pentru ca li s-a parut complicata. De aceasta data, se va cere insa implicarea pentru inceput si a profesorilor de matematica sau informatica pentru a-i invata pe primari cum sa foloseasca sistemul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS