17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComandamentul de iarna a fost activat si in judetul Mehedinti

Comandamentul de iarna a fost activat si in judetul Mehedinti

Autoritatile judetului Mehedinti si reprezentantii institutiilor publice au avut ieri-dimineata o intilnire la prefectura, pentru a pune la punct detaliile legate de interventia in sezonul rece si de organizarea Comandamentului de iarna. Saptamina trecuta, o data cu prima zapada cazuta in judet, Gazeta de Sud a tras un semnal de alarma privind inexistenta unor stocuri suficiente de combustibil, material antiderapant si a unui plan operativ de interventie, in caz de inrautatire brusca a vremii. Ieri au fost luate primele masuri organizatorice.

„Au fost stabilite obligatiile care revin institutiilor publice descentralizate si s-a dispus consolidarea cooperarii cu autoritatile din judetele limitrofe. Am solicitat actualizarea planurilor operative de interventie, asigurarea utilajelor pentru deszapezire si a stocurilor de material antiderapant, verificarea amplasarii parazapezilor, in conditiile unor caderi masive de zapada sau viscol, realizarea stocului de combustibil, aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare, producerea si furnizarea de agent termic pentru institutiile publice“, a spus Dan Trancota, prefectul judetului Mehedinti.

Pe soselele din Mehedinti vor actiona 85 de utilaje de deszapezire

Potrivit autoritatilor din Mehedinti, toate localitatile trebuie alimentate corespunzator cu apa.

De asemenea, sint necesare aprovizionarea ritmica a populatiei si mentinerea in stare de functionare a circuitelor de telecomunicatii, in special in cazul localitatilor amplasate la distante mari de drumurile nationale sau de caile ferate.

„Unitatile economice ce detin mijloace auto nu va trebui sa permita deplasarea acestora fara asigurarea unei dotari speciale. Serviciul Circulatie va informa Comandamentul de iarna despre starea circulatiei pe drumurile publice si va lua masuri potrivit reglementarilor in vigoare“, a mai spus prefectul Dan Trancota.

In aceasta iarna, pe soselele din Mehedinti vor actiona 85 de utilaje de deszapezire, dintre care 43 sint proprii, iar 42 sint inchiriate. Potrivit lui Mircea Curca, de la Societatea de Drumuri Mehedinti, pentru cele 42 de utilaje inchiriate au fost incheiate contracte, iar pina pe 15 noiembrie, acestea va trebui sa intre in bazele de deszapezire aflate pe teritoriul judetului. In prezent, stocul de nisip este asigurat in proportie de 75%, iar stocul de sare, in proportie de 60%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS