13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate5.000 de apartamente din Tirgu Jiu nu primesc caldura

5.000 de apartamente din Tirgu Jiu nu primesc caldura

Majoritatea apartamentelor din Tirgu Jiu care sint bransate la reteaua termica a orasului nu primesc caldura.

Motivul il reprezinta neachitarea de catre asociatiile de proprietari a 30% din restante, aceasta fiind conditia ca DISTRIGAZ sa alimenteze centralele de cartier.

„Din cele 8.500 de apartamente care sint bransate, majoritatea nu primesc caldura, iar pentru unele, nici nu putem sa precizam data la care vor primi agent termic“, a precizat Ion Popescu, directorul AQUATERM.

Datoria catre DISTRIGAZ a ajuns la 100 de miliarde de lei, suma in care sint incluse si penalizarile. AQUATERM a reusit sa incaseze de la populatie si sa livreze mai departe doar 55 de miliarde din cele 70 programate, conform protocolului de esalonare.

In cazuri extreme, se mai aproba debransari

Desi termenul limita pentru aprobarea debransarilor a fost stabilit pentru 15 septembrie, societatea AQUATERM continua sa primeasca saptaminal zeci de cereri. Acestea sint analizate de o comisie, iar in cazuri extreme sint aprobate.

„S-au primit 14.400 de cereri de debransare si au fost onorate 13.900. Se mai aproba debransari doar in cazul in care a mai ramas un apartament sau doua pe scara si acolo unde instalatiile nu sint pline cu apa“, a mai spus directorul Ion Popescu.

O alta modalitate pentru cei care nu au apucat sa se debranseze si nu mai vor sa primeasca agent termic este blindarea de la retea. Conducerea AQUATERM a precizat ca pina in prezent aproximativ 200 de scari de bloc au apelat la aceasta metoda.

Directorul Ion Popescu spune ca nu poate sa estimeze deocamdata cit va costa intretinerea la un apartament din Tirgu Jiu:

„Conteaza cite apartamente din asociatia respectiva au mai ramas bransate, ce program de caldura exista. In medie, costurile vor fi de 1,6 ori mai mari decit anul trecut“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS