12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConflict intre angajati si conducerea Casei de Cultura Turnu Severin

Conflict intre angajati si conducerea Casei de Cultura Turnu Severin

• Angajatii il acuza pe director ca a imprumutat obiecte pentru o nunta • Acesta sustine ca valoarea lipsei la inventar depaseste un miliard • „Mie mi-a spus, de cite ori m-am dus la banca, ca ma duc la intilniri“, a spus secretara

La Casa Municipala de Cultura Drobeta Turnu Severin exista dispute intre fosta si actuala conducere.

Marius Popescu, numit director de aproximativ doua luni, s-a referit la neregulile existente la teatru, depistate o data cu inceperea inventarului si care ar apartine fostei conduceri. El a solicitat primariei, in subordonarea careia se afla Casa de Cultura, sa efectueze un control financiar-contabil in legatura cu situatia de la teatru.

„Am gasit bonuri de benzina care nu erau justificate, aparatura lipsa, costume populare care au fost imprumutate si nu au mai fost recuperate si multe altele. Cred ca pierderile se ridica la peste un miliard de lei. In plus, din numarul total al angajatilor, doar doua femei de serviciu si-au ocupat locurile prin concurs“, a spus Marius Popescu.

La rindul lor, angajatii Casei Municipale de Cultura se pling de modul josnic in care sint tratati de Marius Popescu.

„Ne face incompetenti, fara cultura. Ne spune ca nu sintem buni de nimic. Mie mi-a spus, de cite ori m-am dus la banca, ca ma duc la intilniri, ca am nu stiu citi barbati cu care ma intilnesc“, a spus Elena Draguia, secretara.

„As vrea sa-l intreb pe domnul director cu ce ne considera mai prejos?!“

Constantin Birnea, lacatus mecanic, a spus ca a fost acuzat de directorul Marius Popescu de mai multe nereguli:

„Mi-a spus ca o sa vad eu cite mi se vor imputa, dupa ce se va face inventarul. Nu ma simt vinovat cu nimic si nu ne place modul in care se comporta cu noi“.

Angajatii cu studii superioare sint nemultumiti de modul de conducere a Casei Municipale de Cultura.

„As vrea sa-l intreb pe domnul director cu ce ne considera mai prejos decit dumnealui?“, a spus Manuela Vasilescu, referent.

Multi dintre angajati considera ca noul director foloseste apelative inacceptabile pentru un om de cultura si care sustine ca este singura persoana care are dreptul moral sa lucreze in institutia teatrului.

Angajatii din teatru, care sustin ca si directorul Marius Popescu a imprumutat obiecte de inventar din institutie pentru o nunta, chiar in timpul inventarului, sint acum in conflict cu conducatorul institutiei, care ii acuza de incompetenta.

Cei care ar putea interveni pentru a aplana acest conflict sint reprezentantii primariei. Acestia sint insa mult prea preocupati de plantarea de spatii verzi in municipiu, decit de modul in care sint cheltuiti banii publici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS