14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn fost parlamentar american, aflat in detentie, a obtinut 15 procente din voturi in Ohio

Un fost parlamentar american, aflat in detentie, a obtinut 15 procente din voturi in Ohio

Un fost membru al Camerei Reprezentantilor din Statele Unite, Jim Traficant, care se afla in arest, si-a coordonat campania electorala din inchisoare si a obtinut 15 la suta din voturi, in cadrul alegerilor legislative care au avut loc marti.

Traficant, fost reprezentant democrat din partea statului Ohio si cunoscut pentru declaratiile sale nonconformiste, a sarbatorit 18 ani de activitate in cadrul Congresului american. El s-a remarcat prin declaratiile caustice, prin stilul de viata tip Elvis si vestimentatia de nylon. La sfirsitul lunii iulie, Traficant a fost condamnat la opt luni de inchisoare pentru coruptie, jaf si frauda fiscala, la o saptamina dupa ce fusese destituit din cadrul Camerei Reprezentantilor pentru incalcarea deontologiei parlamentare. Dar, aflat intr-o inchisoare din statul Pennsylvania, Jim Traficant, in virsta de 61 de ani, a candidat in calitate de independent din partea statului Ohio.

„Traficant este la fel ca Elvis Presley, tot timpul prezent, chiar dupa moarte“, apreciaza William Binning, un analist politic citat de presa locala, care adauga ca acesta anihileaza sansele de succes ale oricarui alt candidat din circumscriptia sa.

Eventuala alegere a lui Traficant ar provoca o disputa juridica in cadrul Congresului. Cei care l-au exclus in luna iulie ar trebui sa stabileasca daca o persoana condamnata poate face parte din Camera Reprezentantilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS