19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlatinenii primesc apa pe ochi frumosi si promisiuni

Slatinenii primesc apa pe ochi frumosi si promisiuni

Dupa doua saptamini in care aproape jumatate din slatineni au fost nevoiti sa stea la coada la fintini pentru a se alimenta cu apa potabila, societatea ACETI s-a decis sa ii rebranseze la retea pe aproape trei sferturi dintre debitori.

„Le-am dat la multi apa in ideea ca s-au angajat ca in urmatoarele zile isi vor achita din datorii. Unii au platit 80-90% din factura lunii trecute, altii au platit chiar mai mult. Altii au promis ca vor plati si le-am dat apa pentru ca interesul nostru este sa recuperam banii, nu sa tinem populatia fara apa“, a spus Florea Iancu, directorul general al SC ACETI SA.

Daca la inceputul campaniei de debransari, societatea avea de incasat de la asociatiile de locatari si proprietari slatinene aproximativ 39,2 miliarde de lei, in urma deconectarii de la reteaua de distributie a peste 50 de blocuri, au fost recuperate in numai o saptamina aproape 800 de milioane de lei. Directorul Florea Iancu a spus ca Asociatiile nr. 39, 48 si 102 au platit chiar mai mult decit factura lunii precedente, insa exista unele asociatii cu care nu se poate discuta sub nici o forma: „Unele asociatii au achitat peste 100%, pina la chiar 300% din ultima factura. Toate asociatiile au grafice de reesalonare, dar nu prea se tin de ele. Cele mai mari probleme le avem cu Asociatia nr. 24, unde media pe apartament a datoriilor a ajuns la noua milioane. In prezent, din 13 blocuri, zece sint debransate de la retea, iar oamenii spun ca ei isi achita facturile. Nu stiu ce se intimpla acolo pentru ca nu reusim sa dam de administratoare.“

In prezent, in Slatina mai sint debransate de la apa doar 24 de blocuri din cadrul Asociatiilor nr. 23, 95, 24, 30, 28 si 57.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS