20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

GdS va raspunde

Probleme statutare

Citiva membri ai Asociatiei de locatari nr. 29 din cartierul Brazda lui Novac ne-au adus la cunostinta o problema aparuta in cadrul asociatiei, referitoare la modul in care s-a facut transformarea din asociatie de locatari in asociatie de proprietari.

„Asociatia nr. 29 Brazda lui Novac a inaintat dosarul la Judecatoria Craiova pentru a i se acorda personalitate juridica, fara a se convoca o adunare generala de constituire, folosind in mod fraudulos procesul-verbal al adunarii generale din 15 noiembrie 2001, unde nu s-a discutat despre transformarea asociatiei“, sustin oamenii.

GdS: Pentru reclamatii referitoare la o decizie judecatoreasca, exista un termen de contestare a respectivei decizii. Contestatia se inainteaza instantei care a emis hotarirea obtinuta de asociatia din care faceti parte. Daca n-ati contestat aceasta hotarire in timp util, decizia judecatorilor este de acum definitiva si irevocabila. Dar, pentru astfel de probleme, exista si institutii special infiintate, carora va puteti adresa, de exemplu Uniunea Nationala a Asociatiilor de Locatari.

(E.L.)

Va puteti pensiona

Maria Dina, din Craiova, ne intreaba cind isi poate depune dosarul de pensionare. Femeia spune ca este nascuta in 11.12.1946 si are 37 de ani vechime in cimpul muncii, dintre care zece ani in grupa a doua de munca.

GdS: Doamna Maria Dina, pentru ca aveti o vechime in munca de 37 de ani va puteti depune dosarul la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj pentru pensie cu anticipatie, cind doriti dumneavoastra. La vechimea pe care o aveati, va puteati pensiona si mai devreme.

Cererea de trecere la pensia pentru limita de virsta o puteti face in mai 2004.

(N.E.)

Din nou pe drumuri

Dl Veleanu M. Paul din Craiova ne sesizeaza faptul ca, desi a facut toate demersurile necesare pentru a intra in posesia unui teren luat in mod abuziv, de catre stat, in urma cu 13 ani, nici acum nu s-a rezolvat nimic. Autoritatile statului l-au plimbat de la un birou la altul, iar intre timp, pe terenul respectiv a „rasarit“ si un garaj.

GdS: Ne-am interesat despre situatia terenului respectiv si am aflat ca sinteti trecut pe o lista cu despagubiri, iar dosarul dumneavoastra a fost discutat la nivelul Prefecturii Dolj, in cadrul Comisiei de aplicare a Legilor fondului funciar, precum si a Legii 10/2000. Daca doriti sa intrati in posesia terenului trebuie sa va adresati din nou autoritatilor locale si sa cereti retrocedarea pamintului si nu despagubiri, mai ales ca metodologia de acordare a acestora inca nu a fost aprobata de legislativ. In ceea ce priveste garajul ridicat pe proprietatea dumneavoastra, daca proprietarul nu are autorizatie de construire, dupa cum spuneti dumneavoastra, atunci va intra in programul de demolare cu care autoritatile „ameninta“ constructiile ilegale.

(F.E.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS