20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStadionul „Municipal“ din Severin a ajuns in paragina

Stadionul „Municipal“ din Severin a ajuns in paragina

Reinfiintata sub denumirea de AS Drobeta, echipa orasului se antreneaza sub liniile de inalta tensiune

Stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin era, pina acum citiva ani, una dintre cele mai moderne baze sportive din Romania. Aici s-au jucat, de-a lungul anilor, partide importante din campionatul Romaniei, multe dintre ele disputate de Universitatea Craiova. Intre timp, prin nepasarea autoritatilor locale, care au baza in administratie, stadionul a ramas in paragina. Gradenele si gardurile au fost furate, bancile au disparut si ele, stilpii de iluminat au fost rupti, iarba creste in tribune, iar gazonul este de nerecunoscut.

Din cauza infiltratiilor, o parte a tribunei stadionului „Municipal“ risca sa se prabuseasca, iar vestiarele arata ca niste baraci dintr-un ghetou. Jucatorii de la Centrul de copii si juniori joaca meciurile in spatele stadionului mare, in noroi. „Terenul doi, pe care se antreneaza acesti copii, era bun si trebuia intretinut, dar au venit cei de la primarie, in primavara, si au taiat gardul. Acum ne antrenam printre carute si masini, iar terenul 1, dupa citeva jocuri, este terminat. Un singur om lucreaza la intretinerea acestui colos, in timp ce la Craiova sint peste 40 de oameni care intretin stadionul. Scarile, aleile s-au distrus, s-au furat, totul este in decadere totala. E printre primele zece baze sportive din tara, dar, daca nu se face nimic, se alege praful“, a spus Nicu Cintar, antrenor al Centrului de Copii si Juniori Drobeta. Stadionul „Municipal“ este acum in administrarea Primariei Drobeta Turnu Severin, care are un singur angajat, platit cu trei milioane de lei, sa asigure ingrijirea terenului. Pentru ca nu exista aspersoare, udarea gazonului se face cu ajutorul unui furtun de pompieri. Potrivit celor care ingrijesc acum baza sportiva, totalul cheltuielilor primariei pentru intretinerea stadionului nu depaseste 30-40 de milioane de lei, desi reprezentantii municipalitatii repartizeaza fonduri de citeva ori mai mari.

Fosta FC Drobeta s-a reinfiintat, dar se antreneaza la marginea orasului

Dezinteresul autoritatilor locale pentru o buna administrare a stadionului „Municipal“ este cauzat de faptul ca echipa fanion a orasului, FC Drobeta, s-a retras din campionat, in luna martie, din motive financiare. „Dupa retrogradarea in Divizia C, echipa s-a desfiintat. Nu aveam un stadion cu dotari pentru fotbalul de performanta. Nici acum nu exista incalzire, iar abia in urma cu trei zile am instalat noi doua boilere pentru dusuri“, a spus Dumitru Paunoiu, presedintele Consiliului de Administratie al AS Drobeta. In aceasta toamna, echipa a fost reinfiintata sub numele de Asociatia Sportiva Drobeta, iar Primaria Drobeta Turnu Severin si-a dat acceptul ca meciurile oficiale sa se joace pe stadionul „Municipal“. Antrenamentele jucatorilor se desfasoara insa in conditii improprii, pe un teren viran de pe soseaua de centura a orasului, sub liniile de inalta tensiune. „Acum traim numai prin autofinantare. Ne aflam pe locul al treilea, la un punct de prima pozitie, care este ocupata de Mecanizatorul Simian. Conditii nu avem cu doar un bec in magazie si altul in vestiar“, a mai spus Dumitru Paunoiu. Daca Primaria Drobeta Turnu Severin nu va interveni in cel mai scurt timp pentru gasirea unei solutii, atit echipa orasului, cit si baza sportiva ar putea deveni doar o amintire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS