12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeschiderea anului universitar s-a facut cu o intirziere de doua saptamini

Deschiderea anului universitar s-a facut cu o intirziere de doua saptamini

Deschiderea anului universitar la Slatina a avut loc vineri dupa-amiaza, desi au trecut mai bine de doua saptamini de cind studentii din intreaga tara au inceput cursurile.

Amfiteatrul Colegiului National „Ion Minulescu“ a fost neincapator pentru cele citeva sute de studenti slatineni dornici de a vedea si cum se desfasoara un asemenea eveniment.

Cele patru mari institutii de invatamint superior care si-au deschis filiale in municipiu – Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea din Pitesti, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Universitatea „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu – au avut fiecare reprezentanti care au tinut sa le spuna citeva cuvinte „bobocilor“, dar nu numai.

Printre cei care au luat cuvintul s-au numarat decanul Facultatii de Finante, Asigurari si Banci din cadrul ASE Bucuresti, prof.univ. Ion Stancu, prorectorul Universitatii din Pitesti, prof. univ. dr. Gheorghe Secara, directorul executiv al Scolii Romane de Afaceri Olt, Dumitru Guianu, prof. univ. Ioana Ioanitescu, de la Universitatea din Pitesti, Marin Ionica, presedintele CJ Olt, etc.

A fi sau a nu fi… student la Slatina

Cei peste 1.700 de studenti care urmeaza in prezent cursurile celor sase facultati si trei colegii universitare de stat din Slatina nu au motive sa se plinga, cel putin in ceea ce priveste dotarea si conditiile de studiu.

In cei cinci ani de cind la Slatina s-au deschis primele facultati (trei facultati economice si una de Drept), s-au facut numeroase eforturi pentru ca studentii sa se simta cit mai putin nedreptatiti de faptul ca nu invata intr-un oras universitar cu traditie.

Liceele care gazduiesc acum aceste facultati, respectiv colegiile „P.S. Aurelian“, „Carol I“ si „Ion Minulescu“, au fost dotate, cu ajutorul administratiei locale, cu centrale termice, iar caminele pentru studentii din alte localitati arata foarte bine.

Un student la filiala locala din Slatina a Universitatii de Medicina Veterinara plateste (pentru acest an universitar, deoarece taxa se majoreaza de la an la an) suma de… 13 milioane de lei, un student la ASE – zece milioane de lei, iar o persoana care urmeaza cursuri de colegiu – aproape cinci milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS