19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuitorii din Tirgu Jiu nu vor caldura in apartamente pina in noiembrie

Locuitorii din Tirgu Jiu nu vor caldura in apartamente pina in noiembrie

Nici una din cele 160 de asociatii de proprietari din Tirgu Jiu nu a cerut sa i se furnizeze caldura incepind cu mijlocul lunii octombrie.

Principalul motiv il reprezinta facturile, despre care conducerea societatii AQUATERM crede ca vor fi mai mari cu 60% decit anul trecut.

Desi frigul din apartamente a devenit tot mai greu de indurat, tirgujienii prefera sa amine pe cit posibil furnizarea agentului termic.

„Toate centralele sint pregatite sa dea caldura, dar, deocamdata, nu avem nici o solicitare. Cel mai probabil, asociatiile vor face cereri pentru inceputul lunii noiembrie. Intre timp, unele asociatii trebuie sa mai stringa si o parte din banii datorati de locatari“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM.

Acesta a precizat ca in doua zile se vor pune in functiune centralele care trebuie sa dea caldura la scoli, gradinite si crese.

Doar 6.000 din cele 13.000 de apartamente debransate au microcentrale

Nici locatarii care au decis sa renunte la serviciile AQUATERM nu au conditii mai bune. Desi 13.000 de apartamente au fost debransate, doar 6.000 de locatari au depus cereri pentru instalarea unor microcentrale.

S-au mai inregistrat 600 de cereri pentru montarea unor convectoare pe gaze.

„Doar jumatate dintre apartamentele debransate vor avea o forma autorizata de incalzire pe gaze. Ceilalti locatari vor apela la improvizatii sau la incalzirea pe baza de curent electric“, a mai spus Ion Popescu.

Directorul AQUATERM a precizat ca exista situatii in care pe o scara sau intr-un bloc au mai ramas doar citeva apartamente izolate ai caror proprietari au fost sfatuiti sa nu solicite caldura din cauza facturilor pe care le vor avea de platit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS