12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Taiai tava, luai robinetu', po' sa plec si subsolu' sa-l inec!“

„Taiai tava, luai robinetu’, po’ sa plec si subsolu’ sa-l inec!“

De cind Regia Autonoma de Termoficare a inceput sa faca probe la sistemul centralizat de incalzire, oamenilor le-a venit inima la loc, la gindul ca, iarna asta, vor avea caldura. Altora insa li s-a suit singele la cap cind au gasit subsolul blocului inundat si boxele amenajate acolo pline de apa. Si toate astea, din vina „nu stiu cui“, pentru ca, de regula, intre locatari si instalatori domneste o discordie disimulata, a carei intensitate depinde de valoarea si de calitatea „prestatiei“.

Locatarii blocului 150I din Craiovita Noua credeau ca au scapat de emotii dupa ce o echipa de instalatori a schimbat, in subsolul blocului, o teava de termoficare fisurata. Nici nu a trecut o zi de la operatiune si oamenii au gasit subsolul inundat. Cauza?! Necunoscuta! Banuitii: instalatorii care reparasera cu o zi inainte o defectiune mica si lasasera in urma un pericol mare.

Cel putin asa sustine Ionel Simionescu, locatarul care s-a alertat de la prima picatura de apa si care nu s-a lasat pina nu a strins la fata locului aproape toti instalatorii din zona. Plus alti locatari pentru opinie publica si ceva presa pentru mediatizarea incidentului.

Da’ cu robinetu’ ce-a avut?

S-au mirat instalatorii prezenti la fata locului, care au descoperit rapid ca vinovatul de producerea inundatiei e un robinet lipsa! Nu era nou, nu putea fi folosit in alte scopuri decit la armatura de golire a retelei de la subsol; si totusi nu mai era la locul lui.

Cel putin asta au constatat la locul faptei instalatorii din echipa condusa de maistrul Ion Popescu. Pornind investigatia referitoare la disparitia piesei, locatarii au constatat ca meseriasul care le inlocuise teava nu era de-ai lor, adica nu era nici angajatul asociatiei de locatari, nici salariatul Regiei de Termoficare si nici prieten sau cunoscut cu cineva din bloc.

Cu alte cuvinte, un intrus a patruns (nu prin efractie, ca oamenii au deschis usa subsolului de bunavoie si nesiliti de nimeni), a sudat (total anapoda, dupa parerea oamenilor) o teava si a plecat pe unde a venit cu robinetul in buzunar (banuiau cetatenii).

Dupa ce au organizat o recunoastere ad-hoc a potentialului hot printre instalatorii strinsi laolalta, oamenii s-au lasat pagubasi si au cautat solutii (si bani) pentru achizitionarea unui alt robinet. Au ramas cu ceva apa ruginita baltind prin subsol, cu nervii de rigoare si cu gindul tulbure ca au trecut atit de aproape pe linga un infractor. „Bine ca n-a dat atacul la muraturi!“, a calmat un vecin gospodinele de pe scara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS