18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateReferendum pentru calorifere fierbinþi

Referendum pentru calorifere fierbinþi

• Dupã ce a investit 15 miliarde in reabilitarea sistemului termic, administraþia localã se loveºte de refuzul populaþiei de a se branºa la microcentralele moderne • Primãria va face referendum pentru a afla cite familii din oraº vor cãldurã in aceastã iarnã

Administratia orasului Rovinari se loveste de o problema inedita in ceea ce priveste alimentarea cu agent termic a locuintelor. Dupa ce a investit 15 miliarde de lei in reabilitarea si modernizarea sistemului de incalzire care nu mai functiona de peste cinci ani, administratia se confrunta cu refuzul locuitorilor de a se bransa.

Acestia s-au debransat in totalitate in urma cu cinci ani, iar de atunci fiecare familie se incalzeste cum poate, cu instalatii electrice sau pe gaze.

Primaria a facut investitii pentru achizitionarea unei microcentrale de cartier, a doua microcentrale de scara si pentru reabilitarea altor doua puncte termice, care ar rezolva incalzirea a 85% din apartamentele din oras.

Administratia promite costuri mai mici decit media pe tara

Serviciul Public Rovinari s-a lovit de refuzul populatiei de a se bransa la noul sistem termic, desi costurile estimate pentru incalzirea unui apartament in aceasta iarna sint mai mici decit media pe tara.

„Investitia in centrala de cartier, care ar deservi 1.200 din cele 4.200 de apartamente din oras, a fost facuta anul trecut. S-a calculat atunci ca pretul unei gigacalorii ar fi mai mic decit cel stabilit de guvern. Oamenii nu au vrut nici atunci, nici acum sa se branseze de teama cheltuielilor. Cele doua microcentrale de scara sint moderne, iar pierderile nu exista, ceea ce duce la costuri si mai mici. In ciuda acestui fapt, nu reusim sa-i convingem pe toti locatarii de pe o scara sa se branseze, iar pentru citeva familii, investitia nu renteaza. Am decis sa facem un referendum ca sa aflam exact cite familii vor sa se branseze“, a spus Sever Rotocol, directorul Serviciului Public Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS