17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Pentru Adunarea Generala a Actionarilor s-au pregatit mese bogate, gratare si sacose!“

„Pentru Adunarea Generala a Actionarilor s-au pregatit mese bogate, gratare si sacose!“

• Firme de avocatura stau pe casa si masa, platite de HIDROELECTRICA, avind onorarii grase • Miliarde de lei cheltuite pe tavane false si balustrade

Situatia devine tot mai tensionata la sucursala Portile de Fier a societatii HIDROELECTRICA, in urma deciziei administratiei de a separa serviciile de mentenanta, prin infiintarea societatilor HIDROSERV. Potrivit liderului sindical Cristinel Popescu, retinerile din salarii vor continua si pe viitor, iar angajatii afectati de aceasta situatie sint tot mai nemultumiti: „Culmea este ca, in timp ce banii salariatilor sint retinuti, desi avem juristi angajati la intreprindere, sint angajate firme de avocatura care sa pledeze impotriva salariatilor si colegilor nostri. Aceste firme stau pe casa si masa, platite de HIDROELECTRICA, avind onorarii grase. In acest timp, se fac lucrari, cu terti, in Hidrocentrala Portile de Fier. Mergind in centrala, am ramas uimit, ca numarul tertilor care lucreaza aici a depasit cu mult numarul salariatilor din Hidrocentrala Portile de Fier si ne intrebam unde se face aceasta restructurare“.

Sindicalistii se pregatesc de greva generala

In Drobeta Turnu Severin a avut loc joi Adunarea Generala a Actionarilor de la HIDROSERV, iar salariatii se intreaba care va fi soarta acestor societati si mai ales cum vor fi ele conduse. „Pentru aceasta adunare, s-au pregatit mese bogate, gratare si sacose. Nu stim din banii cui, probabil ca ai contribuabilului. Salariatii sint foarte dezamagiti si hotariti sa mearga pina la greva generala. Nimeni nu vine sa vada pe ce se cheltuiesc miliarde de lei, pe tavane false si pe balustrade, care au mai fost inlocuite acum doi ani. Probabil ca aici se iau niste comisioane grase“, a mai spus Cristinel Popescu, lider de sindicat la sucursala Portile de Fier. Guvernul a aprobat recent infiintarea a opt societati comerciale, prin reorganizarea societatii de producere a energiei electrice in hidrocentrale HIDROELECTRICA, avind ca obiect principal de activitate asigurarea serviciilor de reparatii si alte activitati cu caracter de prestari servicii, masura ce ar putea lasa, in opinia sindicalistilor, citeva sute de angajati fara locuri de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS