10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeatrul „Elvira Godeanu“, urmarit de ghinion

Teatrul „Elvira Godeanu“, urmarit de ghinion

• Inaugurarea se amina din nou, din cauza Consiliului National al PSD • Neintelegerile din interiorul Consiliului de administratie au lasat teatrul fara bani pentru editarea unei carti-document • Pentru ca s-au suparat pe director, consilierii locali s-au gindit sa „economiseasca“ 25 de milioane de lei din banii pentru tiparirea cartii

De la elaborarea proiectului pentru noua cladire si pina in prezent, Teatrul „Elvira Godeanu“ din Tirgu Jiu pare sa fie urmarit de ghinion. Actorii s-au chinuit ani de zile prin salile friguroase ale Casei de Cultura a Sindicatelor cu speranta ca intr-o zi vor avea un teatru adevarat. Finalizarea cladirii a fost aminata in nenumarate rinduri, principala cauza fiind lipsa banilor. In cele din urma, guvernul a alocat suma necesara (aproximativ cinci miliarde de lei) din fonduri speciale. Inaugurarea cladirii s-a facut in vara acestui an. Evenimentul a fost si el aminat de citeva ori in asteptarea unor invitati din conducerea tarii si guvernului, care, in cele din urma, n-au mai venit. Conducerea teatrului a decis ca inaugurarea se va face insa cu prilejul primului spectacol, o premiera nationala cu titlul „Ultimul Imparat“. Aceasta trebuia sa aiba loc pe 12 octombrie, dar va fi aminata. Motivul il reprezinta Consiliul National al PSD. „Sint invitati la deschidere premierul si presedintele tarii, dar si autoritatile locale. Inaugurarea va fi aminata cu inca doua saptamini“, a precizat directorul teatrului, Marian Negrescu.

Pentru ca s-au suparat pe director, consilierii locali au taiat banii pentru carte

Inaugurarea teatrului cuprinde in program si lansarea volumului „Adormirea minotaurului sau zece ani din viata unui teatru“. Cartea este semnata de Ion Cepoi si este caracterizata de specialisti ca fiind un document. Pentru editarea acestui volum au fost prevazute 50 de milioane de lei, suma necesara editarii a 500 de bucati. La ultima sedinta de consiliu local, alesii orasului l-au apostrofat insa pe directorul Marian Negrescu pentru niste neintelegeri din cadrul Consiliului de Administratie si drept pedeapsa au taiat jumatate din subventia pentru carte. „A fost o mica neintelegere. Lucrurile s-au lamurit ulterior, dar am ramas fara bani pentru carte. Bugetul a fost redus la jumatate, dar asta nu inseamna ca putem scoate 250 de volume. Tipografiile lucreaza dupa alte reguli. Vom cauta o sponsorizare ca sa editam aceasta carte. Nu are nimeni de cistigat din asta, pentru ca toate volumele vor ramine in protocolul teatrului si al primariei“, a spus directorul Marian Negrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS