15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoar asociatiile care-si vor achita 30% din datorii vor avea caloriferele calde

Doar asociatiile care-si vor achita 30% din datorii vor avea caloriferele calde

• Reprezentantii AQUATERM si asociatiile de proprietari pun la cale un plan de reesalonare a datoriilor de 75 de miliarde de lei • Ca si in anii precedenti, cei care-si vor plati facturile la zi vor suferi de frig alaturi de vecinii cu datorii

Societatea AQUATERM din Tirgu Jiu va finaliza reparatiile si verificarile la reteaua termica, astfel incit la mijlocul lunii octombrie toate centralele sa poata furniza agent termic. Conducerea societatii spune insa ca acest lucru nu inseamna ca la 15 octombrie caloriferele tirgujienilor se vor incalzi. Pentru a putea primi caldura, asociatiile de proprietari trebuie sa faca o cerere in acest sens, dar numai dupa ce si-au achitat macar 30% din datorii, urmind ca restul sumelor sa fie platite ulterior.

„Ii vom chema pe rind pe reprezentantii asociatiilor de proprietari, cite zece in fiecare zi, cu care vom stabili un plan de reesalonare a datoriilor“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM. Pentru ca apartamentele nu sint racordate separat la reteaua termica, cei care vor plati la zi cheltuielile vor suferi de frig daca vecinii lor nu-si vor achita restantele.

Nici scolile si nici gradinitele nu vor primi caldura neconditionat

Datoriile asociatiilor de proprietari din Tirgu Jiu catre societatea AQUATERM au ajuns la 75 de miliarde de lei, din care 24 de miliarde reprezinta doar penalitati de intirziere. Din cele 21.000 de apartamente din oras, doar 9.000 au mai ramas racordate la reteaua termica, adica jumatate fata de anul precedent. Scolile si gradinitele din Tirgu Jiu au, la rindul lor, datorii de aproximativ sase miliarde de lei, pe care va trebui sa le achite pentru ca elevii sa nu tremure de frig. „Scolile si gradinitele vor avea prioritate in furnizarea agentului termic, dar nu-l vor primi neconditionat. Si ele va trebui sa-si achite prin centrele bugetare datoriile pe care le au“, a spus directorul Ion Popescu. Primarul Florin Circiumaru spune ca nu se pune problema ca elevii sa stea fara caldura in clase. „Datoriile la DISTRIGAZ au fost achitate in totalitate. Vor fi platite si cele catre AQUATERM“, a precizat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS