24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Lacul fara nume

Locuitorii din Schela s-au trezit in urma lucrarilor de excavare cu mai multe lacuri formate artificial. Cel mai mare dintre ele are o suprafata de aproape cinci hectare si este populat din abundenta cu peste. Vestea nu a intirziat sa se raspindeasca, astfel ca in fiecare vara lacul din Schela este asaltat de pescari care respecta mai mult sau mai putin perioadele in care legea permite pescuitul si modalitatile de prindere a pestelui.

„Vara, malul lacului este asaltat de Mercedesuri. Vin din Tirgu Jiu, dar si din Hunedoara sa pescuiasca, mai ales ca nu le cere nimeni nici o taxa. Vin noaptea cu barcile si iau zeci de kilograme de peste. Lacul asta are 20 de tone de peste, clean, caras si alte soiuri“, a spus viceprimarul Aristica Serbanescu .

Viceprimarul este foarte dezamagit de faptul ca de ingrijirea lacului nu se ocupa nimeni: „Lacul asta e al nimanui. Nu are nici macar nume. Ne-am trezit cu el acum cinci ani, dar nu-l putem folosi“.

Aristica Serbanescu spune ca daca lacul ar fi dat Primariei Schela spre administrare, ar amenaja o plaja, l-ar popula cu fitofag si ar pune si o taxa pe pescuit. Lacul a facut si o victima, in persoana unui pescar amator, care s-a inecat in urma cu doi ani. Localnicii isi amintesc ca, pentru a-i fi gasit cadavrul a fost nevoie de interventia scafandrilor din Constanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS