16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiuca Ghiorghe este liber sa-i dea foc casei construite de el, nu celei construite de altii

Ciuca Ghiorghe este liber sa-i dea foc casei construite de el, nu celei construite de altii

Dupa ce am citit articolul „Decit sa-mi ia altii casa, mai bine ii dau eu foc“, aparut in ziarul dumneavoastra din 6 februarie 2002, pag. 4, va rugam sa prezentati care este adevarul legat de articolul respectiv.

Ca singurii mostenitori (cinci frati mostenitori de sora) ai fostului proprietar, va facem rugamintea sa-i informati pe cititorii ziarului dumneavoastra sa nu ramina induiosati de afirmatiile lui Ciuca Ghiorghe, cum ca cineva vrea sa-i ia casa si totodata organele competente cu combaterea coruptiei sa se sesizeze si sa ia masuri impotriva celor care i-au facilitat prin abuz lui Ciuca Ghiorghe impresia „falsa“ ca este casa lui. Adevarul este altul.

Fostul proprietar Ghita Gavrila, unchiul nostru, fost locuitor al satului Picaturi, comuna Murgasi – Dolj, a fost arestat, condamnat politic in anul 1959 si a murit in inchisoare.

Pe baza deciziei de condamnare, i s-a confiscat imobilul construit din caramida, compus din sase camere, trei pentru locuit si trei pentru moara, alte bunuri si 0,30 ha teren. Confiscarea s-a facut de doi ofiteri de specialitate si de delegatul Primariei Murgasi, care au incheiat si semnat procesul-verbal de confiscare. Bunurile respective au fost preluate de catre reprezentantul primariei, devenind astfel proprietate de stat, care nu putea fi instrainata. Sotiei condamnatului i-a ramas in proprietate numai suprafata de 0,20 ha de teren, din terenul aferent casei.

Dupa trecerea in proprietatea statului, constructia respectiva a fost folosita o perioada ca scoala pentru copiii din satul Picaturi.

In prezent, imobilul respectiv este ocupat de Ciuca Ghiorghe, trei camere pentru locuit, iar in altele tine caii, porcii etc. El se prevaleaza de o chitanta de mina (falsa), precum ca sotia condamnatului i-ar fi vindut trei camere. Tranzactia respectiva nu poate fi credibila, deoarece matusa noastra din cite stim, nu a vindut si nu putea vinde un bun trecut in proprietatea statului. Admitind prin absurd neadevarul afirmat de Ciuca, organele locale nu puteau sa admita vinzarea celor trei camere si nici ocuparea imobilului de catre acesta. Aceste aspecte duc la concluzia ca ocuparea imobilului respectiv de catre Ciuca este o afacere a unor persoane din cadrul Primariei Murgasi si in acest fel s-au produs pagube statului prin neplata chiriei de catre ocupantul respectiv. Culmea este ca Ciuca Ghiorghe ocupa si terenul din fata casei pina la sosea, cu toate ca mostenitorii au primit titlul de proprietate nr. 1008-19514 din 20 ianuarie 1997 pentru 0,50 ha. Prin cererea noastra, care a fost primita la Primaria Murgas pe data de 13.09.2001, am solicitat domnului primar sa reconsidere repartizarea pe parcele, asa cum este prevazuta in titlu de proprietate, in sensul de a ni se atribui terenul aferent casei pe vechiul amplasament.

Pentru a ni se restitui cladirea respectiva, in baza Legii 10/2001, prin executorul judecatoresc am depus notificarea insotita de dovezile respective catre Primaria Murgasi, primirea fiind confirmata de aceasta pe data de 7.06.2001. De remarcat ca primarul a refuzat sa-si respecte obligatiile prevazute de lege, nu a participat la constatarea starii imobilului, fapt pe care l-am indeplinit cu executorul judecatoresc. Mai mult, asa cum este obligat prin lege, nu ne-a comunicat ce hotarire a luat privind notificarea noastra, nefiind motive sa nu puna in aplicare legea, in sensul de a ne restitui imobilul respectiv. Ii atragem atentia domnului primar ca mai avem ragaz sa repare greselile facute in legatura cu nerespectarea Legii 10/2001, si cu atribuirea terenului, ilegal, lui Ciuca Ghiorghe, deoarece altfel poate fi considerat complice la ocuparea imobilului de Ciuca, la neincasarea chiriei si in fond pentru instrainarea bunurilor din proprietatea statului.

Din articolul respectiv am inteles ca in cazul lui Ciuca mai este un vinator de chilipiruri din Bals (respectiv Robanesti). Pe acesta il anuntam ca unchiul nostru nu a avut nici un copil si nu a infiat pe nimeni – si nu a fost divortat si recasatorit, asa ca florile nu sint dovezi, pentru a pretinde dreptul de mostenire a bunurilor in cauza.

Fata de adevarul aratat, Ciuca Ghiorghe este liber sa dea foc casei construite de el, nu celei construite de altii, care si-au facut casa si nu si-au cumparat automobil ca Ghiorghe Ciuca, si speram ca domnul primar sa-si indeplineasca obligatiile legale pentru a se evita recurgerea la justitie.

Reprezentanti mostenitori: Ionica Cirstea Paula, str. B.P. Hasdeu 51; Mazilu Emilia, str. Paltinis, bl. K7, ap. 8, Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS