14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagazine inchise, amenzi si marfa confiscata

Magazine inchise, amenzi si marfa confiscata

Comisarii Garzii Financiare Olt au verificat, in ultimele doua saptamini, 27 de agenti economici. Controalele au vizat dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, iar la 13 s-a intocmit documentatie pentru inchiderea activitatii ca urmare a nedotarii cu asemenea aparate. In alte sase cazuri au fost aplicate amenzi in valoare de opt milioane de lei pentru neemiterea de bonuri fiscale catre clienti. Pentru ca au inregistrat cu intirziere in documentele contabile obligatiile privind plata impozitului pe profit si a TVA, la doi agenti economici s-au calculat majorari de intirziere de 117 milioane de lei. Au fost aplicate 12 amenzi, in valoare de 63 de milioane de lei in rindul celor 14 agenti economici controlati de comisarii olteni in ceea ce priveste respectarea prevederilor Legii contabilitatii.

Nicolae Dumitru, comisarul sef al Garzii Financiare Olt, a declarat ca, in intervalul de timp mentionat, trei societati comerciale au fost depistate ca fiind „firme-fantoma“. Acestea nu erau inregistrate la Oficiul Registrului Comertului Olt. Cercetarile facute in acest sens au avut loc pe fondul solicitarilor venite de la alte sectii ale Garzii Financiare din tara.

Totodata, au fost efectuate controale in traficul rutier impreuna cu organe ale Politiei Rutiere si ale Autoritatii Rutiere Romane. Din 91 de mijloace auto verificate, in cinci cazuri au fost identificate abateri pentru care s-au aplicat amenzi de sapte milioane de lei. Nu in ultimul rind, in urma unor actiuni de control desfasurate in tirgurile saptaminale din comunele Potcoava si Osica de Sus, la cinci agenti economici unde s-a descoperit incalcarea legii s-au aplicat amenzi de 7,2 milioane de lei. Cu acelasi prilej au fost confiscate diferite marfuri care nu aveau acte de provenienta legala care erau scoase la vinzare. Printre marfurile in valoare de 1,076 milioane de lei, confiscate de comisari, s-au aflat: imbracaminte, tigari, cafea, incaltaminte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS